PRAVI DERBI! Vaterpolisti Radničkog naneli prvi poraz Partizanu posle 6 godina!

U fenomenalnoj utakmici u Kragujevcu pobedu odneo šumadijsk "drim tim" nad aktuelnim šampionom Srbije - 9:8 (0:1, 2:1, 3:4, 4:2)

  • 0

Konačno se reč "derbi" vratila u srpski klupski vaterpolo! Odigran je u Kragujevcu između Radničkog i Partizana, a novi "drim tim" iz Šumadije naneo je prvi poraz šampionu Srbije u nacionalnom prvenstvu posle šest godina!

U veoma kvalitetnom meču četvrtog kola Prve A lige, vaterpolisti Radničkog savladali su Partizan 9:8 (0:1, 2:1, 3:4, 4:2), i tako zabeležili četvrtu pobedu u prvenstvu.

Vanja Udovičić bio je najefiasniji u redovima pobednika sa tri gola, a Boris Zloković je postigao dva. S druge strane najbolji je bio Dušan Mandić sa tri i Miloš Vukićević sa dva gola.

Derbi u Kragujevcu započet je dosta tvrdo, pa su igrači oba kluba uglavnom upućivali udarce sa distance. Led je probio Miloš Vukićević, zatresavši mrežu, a domaći vaterpolisti su dosta dugo imali problem sa realizacijom napada sa igračem više. Radnički se budi u drugoj četvrtini, golovima Vanje Udovičića i Dušana Markovića, ali na odmor se otišlo sa nerešnim rezultatom, jer je Partizan izjednačio preko sjajnog Dušana Mandića.

Treća četvrtina bila je potpuno otvorena i ofanzivnija, u kojoj je postignuto čak sedam golova. Igralo se gol za gol, a pogoci Udovičića i Mandića potvrdili su da se igrao pravi derbi. U poslednju četvrtinu otišlo se sa vođstvom Partizana od jednog gola, ali odlepljivanja na dva gola razlike nije bilo. Udovičić je sa peterca bio siguran za izjedačenje, a vođstvo je domaćinima u završnici doneo Zloković za 8:7, tri minuta do kraja meča, a tačku na pobedu stavlja kapiten Srbije, koju je Partizan uspeo da ublaži.

U ostalim mečevima 4. kola od 19 sati igraju ŽAK - Vojvodina, od 21 Banjica - Beograd, a od 21:15 sati Crvena zvezda - Singidunum. Slobodna je ekipa Dunava.

(Telegraf.rs/ Foto: vkradnicki.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA