KK ZVEZDA: Smiljanić umesto Skota

Bivši košarkaš FMP-a zameniće otpuštenog Amerikanca Morisa Almonda na meču protiv MZT-a u Skoplju dok ne stigne adekvatno pojačanje, poručio trener "crveno-belih" Vlada Vukoičić

  • 0

Košarkaši Crvene zvezde Beograd Diva stigli su u Skoplje pojačani Ivanom Smiljanićem, koji će zameniti Morisa Almonda dok ne stigne adekvatno pojačanje. 

Iako se već danima piše da je Majkl Skot novi igrač "crveno-belih", i dalje nema zvanične potvrde iz kluba, pa će se Zvezda okrenuti ka domaćim igračima koji mogu da popune poziciju krila.

- U iščekivanju novog pojačanja u ovom trenutku smo se odlučili da priliku dobije Ivan Smiljanić - rekao je trener Zvezde Vlada Vukoičić.

Ivan Smiljanić (23 godine, 198 cm) bivši je član Radničkog FMP a od letos je u Zvezdi. Međutim, do sada nije uspevao da se nametne treneru i bude u timu, tako da će ovaj meč u Skoplju mžda biti njegova šansa da dobije poverenje.

Što se tiče pozicije centra koja je ostala upražnjena odlaskom Eltona Brauna u Ameriku, šansu će dobiti  Milan Milovanović (22 godine,212 cm), takođe bivši igrač Radničkog FMP-a.

- Braun je unapred dogovorio odlazak u Ameriku. To je bilo uneto i u jedan od članova ugovora s obzirom na to da se radilo o porođaju njegove supruge. Dobio je prvo dete i klub mu je izašao u susret, a on se u Beograd vraća krajem sedmice - objasnio je Vukoičić i dodao:

- Ovo gostovanje, kao i svako u drugo u ABA ligi nije lako. S obzirom na to da imamo negativan skor, to još više povećava našu mobilnost i motivaciju. Uz sve to imamo na umu i činjenicu da je MZT ove sezone prvi put na Jadranu.

- Godinama su pokušavali da uđu u regionalno takmičenje, konačno su debitovali i sigurno imaju veliki motiv i ambiciju da se pokažu, pogotovo protiv timova koji su atraktivni i zvučni kao što je Crvena zvezda. Žele da dokažu da vrede i zato nas čeka jako teška utakmica.

- Imaju jako naglašenu agreisvnu igru u tranziciji, brzo završavaju napade. To možda deluje isforsirano, ali to je gajio prethodni trener i oni su se u tome vrlo dobro snalazili.

- Bez obzira na to što su promenili trenera, svi igrači su naviknuti da brzo dolaze u poziciju za šut – poručio je Vukoičić.

(Telegraf.rs)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA