LINDZI VON: Mnogi ne veruju da mogu da se takmičim sa muškarcima!

Aktuelna olimpijska šampionka u spustu, Amerikanka Lindzi Von, izjavila je da je tužna jer mnogi nisu ozbiljno shvatili njenu želju da se ove sezone takmiči sa muškarcima

  • 0

Američka skijašica, trenutno najbolja na svetu, Lindzi Von zatražila je od Međunarodne skijaške federacije da joj dozvoli da prva dva spusta vozi sa muškarcima?! Ideja joj je da na ovaj način promoviše žensko skijanje, kako bi se “regrutovalo” što više devojčica za bavljenje ovim “lepim i zdravim” sportom, ali za sada nije naišla na pozitivan stav s druge strane.

- Nisam htela da ovo širim preko medija, dok ne budem 100 odsto sigurna. I dalje stojim iza te želje, ali smeta mi jer mnogi ne veruju da sam u stanju to da uradim - rekla je Von.

Ona je početkom oktobra podnela zahtev Medunarodnoj skijaškoj federaciji (FIS) da joj dopusti da učestvuje u spustu u Lejk Luisu, 24. novembra, u okviru Svetskog kupa za muškarce.

- Za sada nisam dobila nikakve informacije i moraću da sačekam početak sledećeg meseca, kada će zasedati odbor FIS-a. Samo tražim da mi pruže priliku i neću odustati sve dok ne dobijem ono što želim - dodala je Von.

Nova sezona u Svetskom kupu u alpskom skijanju za muškarce počinje u nedelju, veleslalomom u Zeldenu.

(Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Teme

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA