KUGLANJE: Zlato, tri srebra i bronza za Srbiju na SP

Poslednjeg dana takmičenja srpski kuglaši osvojili su pet medalja, zlato i svetski rekord za Vilmoša Zavarka

  • 0

Srbija se okitila sa pet medalja poslednjeg dana na pojedinačnom šampionatu sveta u kuglanju u Lesnom u Poljskoj. Osvojeno je jedno zlato, tri srebra i jedna bronza.

Prvak sveta u kombinaciji (najkompletniji igrač šampionata, sabira se najbolji rezultat iz pojednačnog – klasik i pojedinačnog - sprint) postao je Vilmoš Zavarko, uz svetski rekord od 953 čunja (727 pojednačno i 226 sprint), a okitio se i bronzom u pojednačnoj, klasik konkurenciji.

Dve srebrne medalje poslednjeg dana pripale su Robertu Ernješiju – pojedinačno klasik i pojednačno – za kombinaciju, srebrom se okitila i Livia Santo u pojednačnom delu - klasik.

Robert Ernješi je ranije u sprintu osvojio srebro, a Vilmoš Zavarko i Daniel Tepša bronze.

Sa ukupno osam trofeja, jednim zlatom, četiri srebra i tri bronze Srbija je najuspešnija nacija na Šampionatu sveta, ispred Hrvatske i Mađarske. Po broju zlatnih medalja Hrvatska je najuspešnija (3 – 0 – 1).

U finalu Livia Santo je 605:611 (2:2) izgubila od Snježane Kramar (Hrvatska). Bronzane medalje pripale su Evi Sajko, koju je Livia Santo izbacila u polufinalu 618:584 (3:1) i Korini Kastner (Nemačka).

U muškom finalu Robert Ernješi je poražen od Petruit Mihaljčoua (Rumunija) 625:605 (3:1). Bronze su osvojili Vilmoš Zavarko (Srbija), koga je u polufinalu savladao Robert Ernješi 650:648 (2:2), i Rumun Nikolae Lupu.

(Telegraf.rs / Izvor: Blic)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Teme

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA