PODNEO OSTAVKU: Dejan Udovičić više nije selektor srpskih vaterpolista!

Udovičić je razrešen na lični zahtev, a reprezentaciju će do izbora novog selektora voditi Dejan Savić, i to na osnovu ranije odluke Stručnog saveta

  • 1

Vaterpolo savez Srbije objavio je na svojoj zvaničnoj internet stranici da je selektor Dejan Udovičić podneo ostavku na lični zahtev na početku sastanka koji je u ponedeljak održan sa igračima i čelnicima Saveza u Beogradu. Velibor Sovrović, predsednik VSS-a, prihvatio je ostavku.

- Prihvatio sam ostavku, kao moralni čin zbog poštovanja. Sada moramo da se fokusiramo na utakmice u Nemačkoj i u Beogradu protiv Španije, a u četvrtak ćemo se obratiti javnosti - rekao je Sovrović, i dodao da će reprezentaciju, "po odluci koju je ranije doneo Stručni savet", do izbora novog selektora voditi Dejan Savić.

Na sastanku su pojašnjena sva sporna pitanja. Igrači su dali punu podršku radu čelnika VSS-a, pokazali punu slogu u svim pitanjima i izjavili da se neće mešati u izbor novog selektora. Takođe, istaknuti su želja i spremnost za nastavak kontinuiteta u uspešnim rezultatima.

Udovičić je selektorsku klupu Srbije seo pre šest godina, a za to vreme je osvojio dva Evropska prvenstva, ali i jednu bronzanu (2008) i srebrnu medalju (2010), pored jednog zlata sa Svetskog prvenstva (2009. Rim ) ima i jedno srebrno odličje (2011. Šangaj), kao i dve bronze medalje osvojene na Olimpijskim igrama (2008. Peking, 2012. London). Doskorašnji selektor je sa nacionalnim timom osvojio i pet Svetskih liga (2006, 2007, 2008, 2010, 2011. ) i dva Svetska kupa (2006, 2010.). Udovičić je devet godina bio trener Partizana, a nakon tri godine pauze, minulog leta je seo na klupu Radničkog iz Kragujevca.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Slavko Stankovic

    30. oktobar 2012 | 08:53

    Udovicica nisu makli igraci makao ga je Saponjic i Crnogorci koji su ga ucenili da njihova deca moraju da igraju za a selekciju.Na pocetku je bio dobar a posle su ga pare povukle,koliko samo Partizan nije dobio platu kolka je satica jednoga vaterpoliste a selekcije sve ce se sada obrusiti na Crvenu zvezdu ali svi ti igraci iz pisma su do juce bili u Partizanu.Pitam se gde je problem da jedn Slavko Gak bude u a selekciji ili Pelevic ili Ubovic..mislim da je ovoga puta preterao i da su igraci to prepoznali.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA