NORVEŠKO PRAVILO: Uvesti 12. igrača čim protivnik povede sa 4:0

"To bi doprinelo da ekipe budu izjednačenije, jer nije zabavno kad neko izgubi sa 17:0", rekao je bivši norveški as Hening Berg

  • 0

Norveška fudbalska federacija predložila je da se uvede novo pravilo po kojem ekipa koja gubi sa 4:0 na jednom meču može da ubaci 12. igrača u igru.

Bivši norveški internacionalac Hening Berg rekao je da bi to pravilo bilo odlično, jer bi pomoglo da se utakmica odvija normalno.

- To je dobro pravilo, i doprinelo bi tome da mečevi budu malo izjednačeniji. Jer nije zabavno ako izgubite sa 17:0, takođe, nije nimalo zabavno kada pobedite sa 17:0 - rekao je Berg koji je odigrao 100 mečeva za nacionalni tim Norveške.

Međutim, trener Alesunda Kijetil Rekdal kaže da to pravilo ima dobre i loše strane.

- To može biti pozitivno jer uključuje više igrača koji će igrati, ali sa druge strane loša stvar je što onda tako kažnjavate ekipe koje su bolje - rekao je Rekdal.

Inače, ovo pravilo nije toliko novo, jer se već duže vreme primenjuje u takmičenju mlađih kategorija Srbije (igrači ispd 12 godina) gde važi pravilo da ukoliko jedan tim povede sa 5:0 mora da izvede jednog igrača iz igre.

To je striktno uvedeno zbog razlike u kvalitetu i dužini treniranja kod dece kako se ne bi pravila velika gol razlika.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA