OTIŠLI POSLE LONDONA: Udovičić, Rudić, Kemenji!

Tri najveće vaterpolo sile ostale bez selektora u nekoliko meseci posle Olimpijskih igara u Londonu

  • 0

Tri najveće vaterpolo sile ostale su bez trofejnih selektora u mesecima posle Olimpijskih igara u Londonu.

Prvi se povukao Deneš Kemenji, posle vrlo uspešnih 15 godina na čelu reprezentacije Mađarske. Osvajač tri uzastopna zlata na OI očito je zaključio da je došlo vreme za povlačenje posle razočaravajućeg londonskog nastupa i eliminacije već u četvrtfinalu protiv Italije.

Usledio je potom odlazak Ratka Rudića sa kormila Hrvatske, ali u sasvim drugačijem raspoloženju. Rudić je na Olimpijskim igrama osvojio zlato, četvrto u karijeri, posle trijumfa sa Jugoslavijom 1984. i 1988. i Italijom 1992, i kao najuspešniji trener u istoriji vaterpola može da uživa u zasluženoj penziji.

Srpski selektor Dejan Udovičić podneo je ostavku i kompletirao trijumvirat uspešnih stručnjaka koji su napustili svoje nacionalne timove, posle nezadovoljstva osmorice reprezetativaca njegovim radom u pripremama za OI i pisma koje su poslali Vaterpolo savezu Srbije. Udovičić nije imao tako bogatu karijeru kao Kemenji i Rudić, ali osvojio je titulu svetskog  i dve titule evropskog šampiona sa reprezentacijom Srbije, uz pet trijumfa u Svetskoj ligi, dok na OI pod njegovim vođstvom Srbija nije uspela da u dva pokušaja osvoji više od bronze. 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA