UDOVIČIĆ RAZOČARAN: Nisam dao ostavku, Savez me oterao!

Nisam dao ostavku na sastanku, već sam, razočaran stavovima i atmosferom pojedinaca, napustio isti, a sva dešavanja posle su volja čelnika Saveza

  • 0

Bivši selektor vaterpolo reprezentacije Srbije Dejan Udovičić oglasio se rekavši da nije  podneo ostavku na to mesto, već je to bila odluka čelnika VSS!

- Nije istina da sam pre početka sastanka sa igračima dao ostavku. Prisustvovao sam sastanku, i razočaran celokupnom atmosferom i stavovima pojedinaca, nakon sat i po vremena napustio isti pozdravivši se sa igračima.

- Sva dešavanja posle toga su volja čelnika VSS. Trenutno smo u pripremi sporazumnog raskida Ugovora koji treba da bude ozvaničen u petak - rekao je Udovičić i dodao da će srpskoj javnosti biti na raspolaganju u ponedeljak, 5. novembra.

Izjave Dejana Udovičića nesumnjivo upućuju na to da su čelnici VSS zapravo stali na stranu igrača i odlučili da žrtvuju selektora zarad mira u kući.

Slična situacija dogodila se i 2008. godine tokom Igara u Pekingu, ali tada je Savez stao na stranu selektora i dao mu podršku.

Naime, tada su loši odnosi unutar tima kulminirali tučom između Aleksandra Šapića i Denisa Šefika, a nakon Olimpijskih Igara, cela generacija zlatnih vaterpolista, na čelu sa Vujasinovićem, Čirićem, Savićem, Šefikom i Šapićem, povukla se iz nacionalnog tima.

Tada je VSS podržao selektora i odliučio da napravi smenu generacija koja je nastavila zlatni niz u narednim godinama.

Aleksandar Šapić, svedok dešavanja iz 2008, kaže da mu je žao zbog situacije koja se sada desila u Vaterpolo savezu.

Iskreno mi je žao i zbog Dejanove ostavke i zbog problema u Savezu, za koje znam da postoje. Ipak, nezahvalno je da komentarišem stanje u Savezu, jer ja tamo nisam već četiri godine.

- Sa druge strane, znam da u Savezu ima mnogo stručnih ljudi koji bi mogli da vode reprezentaciju, samo se nadam da će problemi što pre biti rešeni.

Najvažnije je da se momci koncentrišu na igru i na rezultate - rekao je Šapić za Telegraf.

Izvor Telegrafa, blizak upravi Vaterpolo saveza, kaže da je odlazak Udovičića bio očekivan jer drugog rešenja za VSS nije bilo.

Kada su igrači protiv trenera, onda je to završena priča. S obzirom na to da su čak osmorica standardnih reprezentativaca izrazila nezadovoljstvo saradnjom sa Udovičićem, bilo je jasno da će on otići.

- Čelnici Saveza znaju da je lakše postaviti novog selektora nego promeniti ceo tim, ali su ipak mislili da je bolje ako on da ostavku - kaže naš sagovornik.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA