Aris i Džejms idu na sud, FIBA uvodi sankcije

FIBA već zabranila grčkom klubu da registruje nove igrače zbog dugovanja prema starim

  • 0

Menadžerska agencija "BDA Sports" koja zastupa američkog košarkaša Dominika Džejmsa poslala je grčkom Arisu pismo u kojem zahteva da Amerikancu hitno daju ispisnicu kako bi on potpisao ugovor sa Partizanom. Grčki klub je odbio i konačno rešenje slučaja će dati arbitražna komisija FIBA.

Saga oko dolaska Džejmsa iz Arisa u Partizan traje već danima. On se trenira u Beogradu, ali dok od Arisa ne stigne ispisnica, tj. "letter of clearence", neće moći da potpiše za crno-bele iako su se dve strane odavno dogovorile.

Aris je nedavno izdao saopštenje u kojem upozorava da će suspendovati Džejmsa, koji je bio redovno plaćan i nema pravo da zahteva raskid ugovora. Ipak, izgleda da saopštenje nije bilo istinito. U Arisu kažu da ništa ne duguju Amerikanca, ali agencija BDA Sports tvrdi suprotno. Oni navode da Džejms nije isplaćivan po slovu ugovora i da je od 30. decembra praktično slobodan u izboru nove sredine.

Da Džejmsova agencija ne priča prazne priče govori i činjenica da je FIBA već zabranila Arisu registraciju novih igrača jer ih je donedavni centar Gajos Skordilis prijavio za novčana dugovanja.

Iz Arisa izgleda prete praznom puškom...

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA