Ronaldinjo ponovo među "kariokama"

Selektor brazilske fudbalske reprezentacije osim igrača Reala za 1.000 meč nacionalnog tima zvao i Danija Alveša, Oskara i Tijaga Silvu, a razmišlja i o Ronaldinju

  • 0

Selektor Brazila Mano Menezes pozvao jeza prijateljski meč sa Kolumbijom  u tim vezistu Kaku, iako u svom klubu, madridskom Realu, i dalje nema veliku minutažu.

Kaka se početkom oktobra vratio u nacionalni tim posle dvogodišnje pauze, a "karioke" su odigrale prijateljske mečeve sa Irakom i Japanom. Duel sa Kolumbijom igraće se u SAD, u Nju Džersiju i biće 1.000. utakmica "karioka" od 21. jula 1914. i istorijskog meča protiv engleskog Eksitera.

U timu Brazila, pored ostalih, biće i nedavno oporavljeni Dani Alveš iz Barselone, vezista Oskar, koji blista u Čelsiju, i štoper Pari Sen Žermena Tijago Silva.

- Važno je da jedan tim ima kontinuitet igranja utakmica. Nalazimo se na dobrom putu da uđemo seriju pobeda i da spremno dočekamo Kup Konfederacija sledeće godine. Do tada ima još dosta vremena i mesta za napredak - kazao je Menezes brazilskim medijima.

Alveš se u tim vraća pošto je propustio pomenute mečeve protiv Iraka i Japana. Kaka je na obe utakmice postigao po jedan gol. Menezes je ostavio mogućnost da se u nacionalni tim vrati i Ronaldinjo, koji u poslednje vreme igra veoma dobro za Atletiko Mineiro.

- Moramo da poštujemo kvalitet naših iskusnih fudbalera, a ne zaboravite da je Ronaldinjo bio svetski šampion. Idemo korak po korak, kao što je bilo i kada ste me kritikovali jer nekih od ovih igrača nije bilo u timu. Ronaldinjo će imati tretman kao i drugi fudbaleri - dodao je Menezes.

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA