RUKOMETNI RAT U ARENI: Srbija - Hrvatska u polufinalu EP!

U petak će Beograd biti poprište velikog balkanskog derbija, meč visokog rizika obezbeđivaće brojne policijske snage

  • 16

Rukometaši Španije su pobedili Slovence 35:32 i nesvesno zakazali za petak "rukometni rat" u Beogradskoj Areni u polufinalu Evropskog prvenstva - Srbija protiv Hrvatske!

Rukometno ludilo koje je zahtavilo Balkan će tako u četvrtak dostići vrhunac bez obzira što nije u pitanju finale. Za Srbe i Hrvate je ovaj meč i više od finala! Biće to bitka do poslednjeg daha posle koje će se poraženi dugo i teško oporavljati.

Srpska reprezentacija, koja je pokazala najviše u dosadašnjem delu takmičenja pokušaće da se preko najvećeg rivala domogne medalje i dođe na korak od osvajanja titule šampiona. Srbija je 11 godina čekala na medalju sa Evropskog prvenstva i sada kada konačno ima tim za velika dela, Hrvati će biti prepreka koja se mora preskočiti.

Popularni "kauboji", kako glasi nadimak hrvatskih rukometaša, godinama su u vrhu, ali često su u senci Francuske. Sada su se konačno rešili "trikolora" i žele da iskoriste šansu koja im se ukazala. Za razliku od Srbije koja je eksplodirala na ovom takmičenju i iznenadila rukometni svet, Hrvati su ekipa koja je godinama na okupu.

- Očekuje nas veliki protivnik, ovo je sigurno derbi prvenstva. U ovakvim mečevima veliku ulogu ima  motivacija, bitno je da naši igrači ne sagore, da se ne opterete važnošću utakmice. Verujem da će biti na visini zadatka, nastaviti niz dobrih rezultata i plasirati se u finale. Apetiti su nam porasli, ali mislim da je i vreme da ova generacija ostvari jedan veliki rezultat - rekao je Dragan Škrbić, legenda srpskog rukometa.

Osim na terenu mnogo pažnje će privući i dešavanja na tribinama. Već dva dana atmosfera je usijana. Hrvatski navijači su bili u Novom Sadu u velikom broju, ali posle niza napada na njih, ostaje da se vidi da li će doći i u Beograd, koji zbog sastava navijačkih grupa važi za znatno opasnije mesto. Neke grupe poput BBB iz Zagreba su već najavile dolazak. Iz srpske policije poručuju da će uraditi sve da zaštite gostujuće navijače, ali jasno je da se drama tek očekuje ...

Posle dešavanja u Novom Sadu, izvesno je da će veliki broj hrvatskih navijača krenuti put domovine zastrašen onim što se desilo tokom boravka u Srpskoj Atini i pri povratka iz nje.

Duga je istorija okršaja Srbije i Hrvatske na rukometnim šampionatima. Podsetimo se na poslednji zvaničan duel. Tada su domaćini Svetskog prvenstva bili Hrvati. Srbi su svašta pretrpeli. Pogotovo u drugoj fazi u Zadru. Skidanje srpske zastave sa Trga u Zadru, paljenje zastava u Zagrebu, lažne dojave o podmetnutoj bombi u hotelu u cik zore, koja je stigla iz jedne lokalne redakcije (!?), kamenovanje automobila, konstantno skandiranje:„Ubij Srbina!“...

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • DELIJA SEVER

    26. januar 2012 | 14:04

    VI UVEK RAZBIJATE SRBIMA KOLA I MALTRETIRATE IH JER STE KOMPLEKSASI POSTOJITE 20 G ZAHVALJUJUCI NAMA PA TAKO DA VAM KOMPLEKSI RADE NA SVAKOM KORAKU A STO SE TICE SPORTOVA MI SMO ZA VAS VELE SILA

  • nikola

    26. januar 2012 | 09:34

    Naravno da Hrvatska pobjeđuje u polufinalu. :D

  • JecaMimi

    25. januar 2012 | 21:49

    RT @telegrafrs: Rukometni rat u Areni! http://t.co/fiw7R5iS

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA