ŠOK U PARIZU: Kveri eliminisao Đokovića!

Nakon 6:0 u prvom setu za Noleta, očekivalo se da će drugi reket sveta lako do pobede. Kveri je popravio servis u drugom setu i napravio potpuni preokret

  • 3

Novak Đoković izgubio je meč drugog kola ATP mastersa u Parizu od Amerikanca Sema Kverija u tri seta - 6:0, 6:7(5:7), 4:6. U osmini finala Amerikanac, 23. igrač sveta, igraće protiv pobednika meča koji igraju domaći teniser Žeremi Šardi i Kanađanin Miloš Raonić.

Novak je protutnjao kroz prvi set! Dobio ga je za samo 20 minuta bez izgubljenog gema, a Kveri je bio daleko od toga da pokaže kvalitet koji treba da krasi 23. igrača na ATP listi.

I drugi set je Đoković počeo brejkom, ali se Kveri brzo vratio najviše zahvaljujući servisu, koji je Amerikancu najjače oružje. Kveri je u drugom setu osvojio 86 odsto poena na prvi servis, gde je upravo bio očajan u prvom setu - svega 36 odsto poena na prvi servis u setu koji je izgubio sa nulom. Nakon početnih brejkova, obojica su držali servis do kraja seta pa se igrao taj-brejk koji je završen sa rezultatom 7:5 za Kverija. 

Đoković je prvi ispustio svoj servis u petom gemu trećeg seta, kada je Kveri iskoristio treću brejk priliku. Četiri brejk lopte imao je Novak u osmom gemu pri rezultatu 4:3 za Kverija, ali nije uspeo nijednu da iskoristi pa je Amerikanac poveo sa 5:3. Kveri je dobio sa 6:4 treći set najviše zavaljujući dobrom servisu, pošto je osvojio 77 odsto poena na prvi servis, a odservirao je 7 asova. 

Ovo je bio peti put da su ova dva tenisera igrali međusobni meč, a prvi put se desilo da je Sem Kveri izašao iz duela kao pobednik.  Ujedno, Đoković je zabeležio drugu eliminaciju u drugom kolu, kada je u istoj fazi takmičenja ispao u Majamiju 2010. godine.

Naš najbolji teniser obeležio je današnji praznik Noć veštica, tako što je ušao u halu "Bersi" obučen kao Dart Vejder. 

Naš drugi teniser na turniru u Parizu Janko Tipsarević savladao je Holanđanina Igora Sijslinga sa 2:0.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • mabula

    1. novembar 2012 | 03:19

    platili mu ameri

  • Philip Štark

    1. novembar 2012 | 02:03

    Paraćinče! Nije Noksi kriv. Krivo je more. Tamo u Monte Karlu. A i mi Srbi. Daj nam čoveka, ima da ga upropastimo dok si rek'o keks. Doduše, daj nam čovu, neće ni k videti ako negde zabrlja.

  • Djoka Paracinac

    31. oktobar 2012 | 19:40

    I sta kaze tata-Srdjan na ovu sramotu? Jel i za ovo Nikolic kriv!?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA