Hening Berg novi menadžer Blekburna

Član šampionskog tima Blekburna iz 1995. godine na klupi engleskog drugoligaša zameniće Stiva Kina, koji je još 28. septembra podneo ostavku

  • 0

Nekadašnji fudbalski reprezentativac Norveške Hening Berg postigao je dogovor sa upravom Blekburna da preuzme funkciju menadžera u naredne tri godine, potvrdio je danas taj klub.

Berg, koji je bio član šampionskog tima Blekburna iz 1995. godine, a potom ostvario zapaženu karijeru u Mančester junajteda, na klupi engleskog drugoligaša zameniće Stiva Kina, koji je još 28. septembra podneo ostavku.

Minulih dana kao kandidati za menadžera Blekburna spominjali su se Hari Rednap i Dijego Maradona, ali je izbor, ipak, pao na 43-godišnjeg Norvežanina koji odlične poznaje situaciju u klubu.

On je odigrao više od 300 utakmica za klub, u dva mandata, s obzirom na to da se 2000. godine posle uspešne epizode u Junajtedu vratio na "Ivud park" i bio kapiten tima koji je osvojio Liga kup 2002. godine.

Karijeru je završio u Glazgov Rendžersu 2004. godine. Za reprezentaciju Norveške odigrao je tačno 100 utakmica.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA