DEKINTIRAN: Balak nema para da plati kaznu za brzu vožnju!

Bivši igrač Kajzelstlauterna, Leverkuzena, Bajerna i Čelzija koji je u londonskom klubu zarađivao 120.000 funti nedeljno rekao je da ne može da plati kaznu od 10.000 evra zbog prebrze vožnje jer nema posao i stalna primanja

  • 0

Bivši nemački internacionalac i kapiten reprezentacije Mihael Balak pokušao je da izbegne plaćanje kazne zbog prebrze vožnje jer, kako kaže, "nema posao i stalna primanja", a dok je igrao u Čelsiju imao je nedeljnu platu od 120.000 evra!

Advokat slavnog fudbalera, koji je letos otpušten iz Leverkuzena i koji je time ujedno završio fudbalsku karijeru, tražio je da njegov klijent plati samo desetinu kazne (1.000 umesto 10.000 evra). Balaka je španska policija zaustavila dok je vozio brzinom od 211 kilometara na sat, što je daleko preko dozvoljenih 120.

Dan nakon hapšenja na prvom ročištu, na kom se Balak nije ni pojavio, saznao je da je kažnjen sa 10.000 evra i sa dve godine oduzimanja dozvole. Međutim, njegov advokat je zatražio da kazna bude deset puta manja (1.000 evra) i da njegov klijent dobije jednu umesto dve godine zabrane vožnje zato što on trenutno ne prima nikakav novac.

Advokat Hesus Aljego Rol je na sve načine branio Mihaela, izjavio je da to što je Balak slavni i poznati fudbaler ne mora da znači da stalno ima neka primanja.

Balak se nije pojavio na prvom saslušanju jer poslednja kazna ne može biti zatvor. Zanimljivo je da je u Nemačkoj brzina kojom je Nemac vozio dozvoljena i nije kažnjiva zakonom.

Mihael Balak je svoju profesionalnu karijeru počeo 1995. u Hemniceru i zatim prešao u Kajzelslautern sa kojim je osvojio prvu od svoje četiri titule Bundeslige. Naredne tri je osvojio sa Bajernom za koji je igrao četiri sezone od 2002. godine. Iz Minhena se preselio u London, gde je sa Čelsijem jednom osvojio Premijer ligu, tri puta FA kup i jednom Karling kup.

Na kraju karijere vratio se u Nemačku, gde je po drugi put igrao za Bajer iz Leverkuzena. Nemačku reprezentaciju je predvodio do finala svetskog i evropskog prvenstva 2002. i 2008. kao  i do polufinala SP 2006. godine. 

(D. Grbović)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA