EVROKUP: Košarkašice Partizana slavile u Pragu

Drugu pobedu u dva odigrana kola izabranice Marine Maljković ostvarile su posle dodatnih pet minuta igre. Milica Dabović sa 29 poena (6sk, 6as) najbolja na parketu

  • 0

Košarkašice Partizana iz Praga će se u Beograd vratiti autobusom, ali će imati dovoljno razloga da naporan put provedu zadovoljne pobedom u Češkoj. Naime, izabranice Marine Maljković su u 2. kolu Evrokupa, u Grupi G posle produžetka savladale VS Prag sa 81:75 (21:17, 13:20, 19:19, 16:13, 12:6).

Dobar početak "crno-belih" nije nagoveštavao dramu. Junakinja druge pobede bila je Milica Dabović, koja je odigrala skoro pa simultanku. Ona je meč završila sa 29 poena (6sk, 6as), dok su Dajana Butulija i Tamara Radočaj ubacile po 11.

Na drugoj strani, Aliksandra Tarasova ubacila je 19, dok je Amerikanka Marša Dotson dodala 17 (8sk).

- Zabeležile smo vrlo važnu pobedu. Bila je to teška utakmica protiv respektabilnog protivnika. U pitanju je jedan fantastičan državni projekat Češke koja je u ženskoj košarci sedma u svetu. To je sistem pod nazivom "USC Fjučers" u kojem su formirana dva tima sastavljena od najboljih i najtalentovanijih čeških košarkašica koja igraju dva najjača evropska takmičenja. Igračicama je obezbeđeno školovanje, svakodnevni treninzi sa najboljima, a sve sa željom stvaranja što jače ženske košarkaške reprezentacije Češke. Nešto što je moja osnovna ideja priče o Partizanu i reprezentaciji Srbije - rekla je trener crno-belih Marina Maljković i dodala:

- Prag u Evrokupu nije drugi ili mladi tim Praga koji se takmiči u Evroligi. U pitanju je skup najtalentovanijih čeških košarkašica, koji kod kuće igra fantastično, jako, sa velikom energijom. Rezultat koji su ostvarili u prvom kolu protiv moskovskog Dinama je bio samo posledica njihove velike mladosti. Sa druge strane, ruske košarkašice su ženski Lejkersi. To je tim van svake konkunrecije - objasnila je Maljković i dodala da je uoči utakmice postojao veliki problem.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA