Srbija krila adute za Hrvatsku

Drugi tim Srbije se držao do finiša meča sa Makedoncima. Dobili Šešuma i Nenadića. Verovatno izgubili Beljanskog zbog povrede.

  • 0

Srbija neće bez poraza završiti Evropsko prvenstvo. Neuspeh koji ne boli doživljen je protiv Makedonije 22:19 (11:10) u završnoj predstavi pred veliko polufinale protiv Hrvatske u petak.

Porazom Nemačke od Poljske Veselin Vuković je mogao potpuno da menja tim "orlova", koji su odigrali 60 minuta na tuđem terenu. Upravo je podrška makedonskih, a ne srpskih navijača, daleko jači utisak ostavila posle meča koji je značio generalnu probu simpatizera Srbije.

Loša vest je udarac koji je zaradio Beljanski. Mladi pivot ima nekoliko kopči na glavi i pitanje je da li će biti spreman za meč koji se igra u petak.

Sam meč - kao i gotovo svaki meč naše reprezentacije, ali ovaj put sa epilogom koji do sada nije viđen. Slobodno se može reći drugi tim "orlova" držao se do 57. minuta protiv raspoloženog i motivisanog gosta, ali je golman Ristovski sa dva odbranjena zicera prelomio susret i južnim srpskim komšijama praktično servirao olimpijske kvalifikacije.

Bez Ilića (nije ulazio) i Nikčevića (samo nekoliko minuta), Vuković je dobio šta je tražio i u porazu. Šešum i Vujin su predvodili igru, ali i pogađali u serijama, što samo može da raduje pred susrete u kojima je potrebno što više raspoloženih igrača. Dva beka su ukupno postigla 9 golova, činivši odličan trio sa Petrom Nenadićem u više navrata.

Moraće šut da radi protiv Hrvata u petak. Za odbranu se ni ovoga puta nismo brinuli.

SRBIJA: Marjanac 10 odbrana, Šešum 4 gola, Vujin 5, Nikčević 1, Manojlović, Toskić 1, Stanić, Ilić, Marković 1, Prodanović 1, Stojković 1, Rnić, Beljanski, Čutura, Stanković 2, Nenadić 3.

MAKEDONIJA: Manaskov, Stoilov 2, Alušovski 1, Lazarov 10, Mitkov, Jonovski, Angelovski, Temelkov 1, Mirkulovski, Markoski, Mojsovski Zlatko 2, Ristovski 15 odbrana, Mojsovski Naumče 1 gol, Dimovski 3, Angelov, Lazarov Filip 2 gola.

(Telegraf/s.m.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA