BRUKA: Makedonija pobedila Srbiju pred svojom publikom!

Domaći navijači se osramotili, "orlovi" predigru za polufinale sa Hrvatima igrali u "skopskoj" Areni!

Gore – Makedonci, dole – Makedonci, levo i desno – isto. Pored - makedonski kolega. Ovako je izgledao meč  Srbija-Makedonija iz perspektive izveštačkog mesta reportera Telegrafa sinoć u beogradskoj Areni.

Nije bilo svrhe pitati srpske navijače koji su se zatekli (i bili zatečeni) u hali šta misle o tolikoj nadmoćnosti gostujućih simpatizera u hali kojom se cela zemlja ponosi. Jer, oni su došli… I vrteli glavom levo-desno, ne verujući šta se oko njih dešava. Jedna mala grupica je pokušavala pesmom da parira brojčanom rivalu. Bezuspešno.

One druge, treće bismo pitali…ali kako kad ih nije ni bilo sinoć u Areni?

Pitamo se, šta je to u glavama nacije koja je pre 15 godina hrlila da gleda iste te rukometaše u Pionir protiv Francuske, Belorusije. Baš kao i košarkaše, fudbalere… Možda stvarno postoji odgovor. Petak veče, diskoteke, kafane, noćni život, možda tu leži zec...

Bruka, eto šta, i to baš neposredno pošto su rukometaši istakli koliko im znači podrška publike na njihovom krvavom putu ka medalji. Radovali ssu se "orlovi" kada je EHF odredio Srbiju za domaćina ovog prvenstva. Rekoše tada redom: “ko može da nas dobije pred 20.000 navijača?”. Sinoć smo dobili odgovor. Može, Makedonija, pred svojom publikom, u sred Beograda.

Da je Iliću, Staniću, Vujinu i Šešumu neko pričao da će ih u polufinale ispratiti Ma-ke-do-ni-ja ili Jovano, verovatno mu ne bi verovali. Daleko bilo, ne sumnjamo da će protiv Hrvata biti puna hala, i da će sevati kao u paklu, ali odnos prema nacionalnom timu pokazuje se na ovakvim, rezultatski nevažnim utakmicama. Sinoć je valjalo ispratiti momke u polufinale onako kako dolikuje. Ali avaj...muzički džinglovi sa matrice bili su u Areni protiv Makedonije najglasniji navijač Srbije.

A kakav je utisak to ostavilo na naše rukometaše, videlo se najbolje po njihovim licima na kraju utakmice, dok su pozdravljali malobrojne srpske navijače. Kiseli osmesi, grč na licu, sigurno ne zbog poraza u revijalnoj utakmici protiv Makedonaca, kojima je, uzgred, to bio biti-ili-ne-biti-meč za odlazak na olimpijske kvalifikacije.

Izabranici Veselina Vukovića sutra izlaze na megdan najvećem rivalu. Valjda im na na zagrevanju neće podizati moral 5 ili 6 hiljada kockastih navijača povicima "Mi, Hrvati".

Zemljaci, ajde da nam se više nikad ne ponovi taj 24. januar 2012. godine.

(telegraf/s.milošević

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • VidanaDeSign

    26. januar 2012 | 09:30

    Дојдовме.видовме.победивме :) | BRUKA: Makedonija pobedila Srbiju pred svojom publikom! | Telegraf - Najnovije vesti http://t.co/P6PFjon1

  • Daniela

    26. januar 2012 | 13:06

    Nema potreba od vakva statija!Srekna bev koga vo kadar se veeea edno do drugo Makedonskoto i Srpskoto zname ...Makedonec i Srbin uzivaat i navivaat vo vo vistinski sport!Makedonija naviva za vas!A makedonskata falanga ke bide sekogas so nasite borci tuka sme i da navivame za vas vo finale!

  • makedonka

    26. januar 2012 | 01:10

    Nemojte da se ljutite, jer mi volimo vas Srbe, ali prvo volimo sebe. Samo ucite od nas kako se navija. Napred Srbija, Makedonci su uz vas do zlata.poljubac

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA