OPTIMIZAM PRED ŽREB: Vreme je da Srbija osvoji Fed kup! (FOTO)

Srpske teniserke će u Pragu imati podršku počasnog predsednika TSS Slobodana Živojinovića i ministarke za sport i omladinu Alise Marić. Ana, Jelena, Bojana i Aleksandra prisećaju se najvažnijih momenata u dosadašnjem iskustvu u Fed kup takmičenju

  • 0

Počasni predsednik Teniskog saveza Srbije Slobodan Živojinović smatra da je došao trenutak da Fed kup reprezentacija napravi uspeh koji je pre dve godine ostvario muški tim.

- Najlepše trenutke doživeo sam posle završetka moje igračke karijere kada smo 2010. u finalu Dejvis kupa u beogradskoj "Areni" pobedili Francusku i ekipno se popeli na svetski tron. Mislim da je došao trenutak da se nešto slično dogodi u Pragu, da srpski tenis doživi još jedan takav trenutak, pa da i naše najbolje teniserke naprave isti podvig - rekao je Živojinović.

Proslavljeni teniser je već stigao u Prag gde će na licu mesta pružiti podršku izabranicama selektora Dejana Vraneša.

- Motiv je neobično važan u tenisu, a tako nešto ne nedostaje našim najboljim igračicama, koje su mnogo toga postigle u pojedinačnoj konkurenciji i ostaje samo da se dokažu i na ekipnom planu. Biti favorit u tenisu je mač sa dve oštrice, moje je mišljenje da je to dodatni motiv za ekipu Srbije da prevaziđe sebe i ostvari trijumf u zemlji gde je tenis jedan od najpopularnijih sportova još iz vremena Lendla, Navratilove, Sukove, Mandlikove, Mečira.. - rekao je on.

Pored Živojinovića, Fed tim Srbije će imati podršku ministarke sporta Alise Marić, kao i navijača koji će u petak uveče autobusima stići u Prag.

- To je važan faktor za naše igračice, da čuju podršku sa tribina, da shvate da nisu same na terenu, a kada znaju da će u direktnom TV prenosu biti bodrene od milionskog auditorijuma, zar je potrebno nešto više da bi se postigao uspeo - zaključio je Živojinović.

Najbolja srpska teniserka Ana Ivanović nada se da će joj najvažniji momenat u Fed kup takmičenju biti osvajanje titule. Do tada, to je plasman u finale u Moskvi.

- Sigurno je da mi je u najlepšem sećanju ostao trenutak kada smo pobedili u Moskvi i plasirali se u finale Fed kupa. To je nešto što ću pamtiti do kraja života. Pobedu smo proslavili u srpskom restoranu, uživali smo i atmosfera je bila sjajna - rekla je Ana, koja 6. novembra slavi rođendan.

Jeleni Janković bilo je teško da izdvoji najlepši trenutak u 12 godina igranja za Fed kup reprezentaciju.

- Teško mi je da izdvojim jedan, ali ako baš moram onda bi izdvojila meč u dublu protiv Slovačke 2011, odlučujući. Aleksandra Krunić i ja smo gubile sa 6:2, 5:1 40:15 i na kraju smo pobedili Slovačku, ušli u Svetsku grupu A i od tada nismo izgubili meč - rekla je Jelena.

Za Bojanu Jovanovski prvi nastupi za Fed kup predstavljali su uzlazan period u karijeri.

- Bilo je to u "Areni", aprila 2010. godine protiv Slovačke. Zabeležila sam pobedu nad Ribarikovom koja je bila visoko rangirana igračica, opasan protivnik i favorit. Iako niko nije očekivao, pobedila sam i to je veoma važan trenutak za mene. Tada se sve prelomilo i krenulo u pozitivnom pravcu. Sigurno je da nikada neću zaboraviti meč u Novom Sadu, gde smo kao domaćini važili za autsajdere, igrali smo bez Jelene i Ane, a uspeli smo da pobedimo jake Kanađanke, a tu je i meč u Belgiji ove godine gde smo igrali u jako teškim uslovima, u hladnoj hali. Jelena nam se povredila i drugog, odlučujućeg dana sve se činilo nemoguće, posebno onaj dubl u kome smo Aleksandra i ja odigrale u jednom dahu i pobedile, a Srbija je otišla u polufinale Fed kupa.

I Aleksandri Krunić je igra u Slovačkoj ostala duboko urezana u pamćenje.

- Ima mnogo lepih sećanja iz Fed kupa naročito jer sam igrala odlučujuće dublove. Od svih tih dublova bih istakla Slovačku. , Jelena i ja smo gubile set sa  5:1, odbranila sam dve meč-lopte, treće se i ne sećam jer sam bila u euforiji. Sa Belgijom jako težak meč, tri seta, ali mislim da se ne može uporediti ništa sa Slovačkom, s obzirom na rezultat.

Finale Fed kupa između Češke i Srbije igra se 3. i 4. novembra u Pragu, a izvlačenja parova zakazano je za sutra od 12 sati.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA