OPET OPTUŽBE! MESI: Nisam mali diktator!

Najbolji fudbaler Barselone Lionel Mesi odbacio je tvrdnje da je u sukobu sa određenim saigračima i istakao da se ne ponaša kao diktator. Po dostignućima, prikazanim partijama i postignutim golovima do sada u kraijeri, možda bi to i trebalo da bude

  • 0

Nakon što su Leu Mesiju pripisali da je sebičan igrač sada ga nazivaju i "malim diktatorom" u timu Barselone.

- Mali diktator? Ma, ne zanima me šta ljudi pričaju. Moji saigrači znaju da nisam takav. Čast je biti deo najboljeg tima Barselone u istoriji kluba. Katalonski klub nije najbolji samo zbog rezultata, već zbog načina igre - kazao je Mesi lokalnim medijima u Barseloni.

Argentinac je rekao i da ga ne dotiču provokacije protivničkih navijača koji često uzvikuju ime asa Reala Kristijana Ronalda.

- Zaista ne obraćam pažnju na to. Uostalom, normalno je da protivnički navijači pokušavaju da vas isprovociraju - objasnio je on.

Najbolji strelac Barselone imao je samo reči hvale na račun večitog rivala, madridskog Reala.

- Radi se o jednoj od najboljih ekipa na svetu i uvek je lepo igrati te derbije. Ronaldo je jedan od najvećih svetskih zvezda, a Pepe je sjajan defanzivac - dodao je Mesi, koji se isprsio sa čak 12.000 evra za kolica svoga sina Tijaga.

AKO NEKO MOŽE DA BUDE DIKTATOR, ONDA JE TO MESI

Mesi je oduvek bio povučen momak i tako su za njega oduvek i govorili njegovi saigrači, ali opet ako neko ima šanse da nešto kaže i prebaci saigračima (ali na uljudan i prijateljski način) to je Leo Mesi. Naravno, sve to može zbog njegovih dostignuća u toku kraijere.

2009. je osvojio svoju prvu nagradu za najboljeg igrača sveta, koju je do 2010. godine dodeljivala FIFA. Od te godine se dodeljuje nagrada Zlatna lopta", koja predstavlja spoj prethodne nagrade FIFA i nagrade koju je uručivao francuski sportski list "Frans fudbal".

Do sada "Zlatna lopta" je podeljena dva puta, 2010. i 2011. godine, i oba puta je osvojio upravo omaleni Argentinac. Uz to je i dva puta bio drugi na izboru za najboljeg igrača sveta, 2007. iza tadašnjeg "zlatnog" Kake i naredne 2008. godine kada je za dobitnika nagrade izabran njegov najveći rival Kristijano Ronaldo.

U vitrini svojih trofeja sa Barselonom ima već tri Lige šampiona, po jedan Superkup Evrope i titulu Svetskog klupskog prvaka. Uz to je i pet puta bio u ekipi koja je osvajala špansku Primeru i četiri superkupa i jedan Kup kralja Španije. Sa reprezentacijom Argentine ima skromniji učinak. Bio je "samo" olimpijski prvak 2008, a 2005. je sa juniorskom reprezentacijom "gaučosa" osvojio titulu svetskog prvaka.

Zanimljivo je da je Mesi debitovao za A reprezentaciju 17. avgusta 2005. protiv Mađarske, i to vrlo neslavno. Ušao je u 63. minutu i dobio je crveni karton posle samo 47 sekundi! Sudija Markus Merk ga je isključio jer je prosudio da je laktom namerno udario Vilmosa Vancaka.

PO PROCENTU GOLOVA ISPRED NJEGA SAMO ROMARIO, PELE I MILER

"Mali Maradona", kako ga je nazvao i sam Dijego Armando Maradona, je do sada za Barselonu na 343 meča postigao 270 golova, a za nacionalnu selekciju Argentine je odigrao 75 mečeva i 31 put se upisao u strelce.

Kada se sve to izračuna dobije se 418 mečeva i 301 pogodak, a ako ovako nastavi kao u poslednje dve sezone možda do kraja karijere dođe i do proseka od po jednog gola po meču. Za sada je taj procenat 0.703%(gola po meču), što je za 0.035 bolji učinak od slavnog Luisa Nazarija de Lime Ronalda! Iza njega su još Van Basten, Maradona... Ispred njega su za sada još samo Brazilci Romario(0.777), Pele(0.934) i slavni Gerd Miler (0.937)!

Ove sezone je na 9 mečeva već postigao 14 golova. Šta nam to govori?!

Uz to, kakvo poštovanje uživa gde god da se pojavi i sa kojim uživanjem ga gledaju navijači širom planete. Šta reći?! A tek mu je 25 godina...

(D. Grbović )

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA