BITKA KOD VATERPOLA! Sovrović: Nijedna stranka ne stoji iza smene Udovičića

Tokom sastanka samnom i igračima, Dejan je rekao da ne želi da nastavi dalje sa takvim načinom razgovora i da je to njegov poslednji susret sa reprezentativcima, što sam razumeo kao da je podneo ostavku

  • 1

Velibor  Sovrović, predsednik Vaterpolo saveza Srbije, kaže da on nije želeo da selektor Dejan Udovičić ode, ali da je takav utisak stekao iz njegovog ponašanja na sastanku sa igračima.

- Potpisao sam ugovor o sporazumnom raskidu sa Udovičićem, a očekujemo da Dejan isto potpiše, jer je on insistirao na tome. Tu je bilo nekih usaglašvanja oko nagrada i neisplaćenih plata i mislim da će biti sve okej.

NESPORAZUM U KOMUNIKACIJI

- Tog famoznog dana ja sam dao tumačenje medijima da je on dao ostavku. Istina je da je sastanak počeo, da je bilo razgovora između mene, igrača i Dejana i da je on rekao da ne želi dalje da ide sa takvim načinom razgovora, da je to njegov poslednji razgovor sa igračima.

- Ja sam shvatio da je to njegova ostavka i ja sam formalno pravno prekinuo saradnju sa njim. Moguće da on nije želeo da da ostavku, ali sam ja kroz njegove poteze i pozdaravljanje sa igračima shvatio tako - rekao je Sovrović i dodao:

Nisam želeo da dođe do raskida saradnje sa njim, jer smo od početka mog mandadata sarađivali veoma dobro.

- Od 2006. Dejan i ja smo radili sa konsezusom i radili smo zajedno. Bio sam zadovoljan svim rezultatima i medaljama koje je osvojio. Nikada nisam imao primedbi na bilo koji rezultat ili medalju koje smo osvojili. Ja sam uvek premirao sve medalje koje smo osvajali čak i kada nisu zlatne.

Na pitanje da li su igrači smenili selektora, Sovrović je između redova odgovorio da to tako ispada

-Očigledno da su i igrači i Udovičič bronzu iz Londona doživeli sa dosta sreće i zadoovljstva u trenutku kada se to desilo.  Ali, u dubini duše nisu bili zadovoljni, jer su tražili više i hteli su zlato, što je bilo zacrtano.

- Možda je to i bila greška svih nas što smo postavili najviši cilj, koji nije lako osvojiti. Nismo bili dovoljno oprezni, pa da kažemo "da se nismo mi malo smučili svima sa zlatnim medaljama koje smo uzimali".

Ima tu i drugih kvalitetnih ekipa Hrvatksa, CG, Italija, Mađarska.

Sigurno je da su igrači i Dejan bili nezadovoljni, za razliku od mene i da je to malo tinjalo. Možda su preterano očekivali i želeli su da tim pismom koje su poslali inciraju neke stvari.

- I ostali reprezentativci su bili nervozni jer je pismo došlo u savez, a Dejan je bio nervozan što se postavljalo pitanje struke.

- Mi smo jedna velika porodica i na tom sastanku je došlo do konačnog razlaza nekih ljudi i selektora i mene. Ja smatram da je trebalo da bude rešeno na drugi način, ali desilo se tako.

IGRAČI IMALI  ZAMERKE NA SAVEZ

Sovorović je zatim istakao šta je to što su igrači zamerili savezu u tom pismu koje su poslali.

- Zamereno nam je da nismo na najbolji način odradili kontakt sa LEN i FINA po pitanju suđenja. Da nismo uspostavili kotankte i da budemo u situaciji da učestvujemo u delegiranju sudija, kako bi bilo jednako za sve timove.

- Složio sam se da suđenje u Šangaju bilo katastrofalo i da je protiv Italije uvek teško, kao i protiv Crne Gore. Nezadovljstvo igrača je u tome što naš tim ima ubedljivo najlošije suđenje kako odmiče neko takmičenje.

Sada je pred savezom veliki deo posla, pre svega smiriti situaciju  a zatim naći novog selektora koji će nastaviti zlatni niz.

- Sada moramo izabrati novog selektora i pokušati da budemo osvajači medalje na SP u Španiji, a posle toga medalja na EP u Budimpešti,pa u Kazanju, pa u Riju. Da nastavimo da promovišemo kllince, a kasnije da izaberemo novog predsednika, koji će nastaviti moj rad, jer neću ni ja do veka raditi ovaj posao, možda još godinu, dve ili tri.

POLITIČARI NE BIRAJU SELEKTORA

Na pitanje kada će biti izabran novi selektor, predsednik VSS je rekao da je realno očekivati promociju u januaru 2013.

-  Nemamo mnogo bitnih akcija, ali u roku od 60 dana ćemo rešiti  pitanje selektora. Ne zato što nešto odlažemo već ne želimo da žurimo.

-Ne bih se složio da ovaj slučaj ima pozadinu u klubaštvu i isključio bih insinuacije da bilo koja stranka stoji iza ovoga što se dešava u vaterpolu. Zahvalio bih se svim strankama i svima koji su iz vaterpola, a  ostali su po strani - kaže predsednik VSS.

Na pitanje da li će možda biti napravljen konkurse za selektora, Sorović je rekao da za tim nema potrebe

-Zašto bi pravili konkurs, ako treba da se dogovorimo. To je u još u samoupravnom socijalizmu bila praksa a ti konkursi su bili nameštena stvar. Smatram da trener mora biti Srbin, da stranac ne dolazi u obzir. Dovoljno smo sposobni da sa svim kandidatima obavimo razgovor da čujemo njihove predloge. Ja sam već rekao da figuriraju Milanović, Savić, Vujasinović, možda će biti još neko ime videćemo - poručio je Sovrović

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • goran

    2. novembar 2012 | 20:13

    jos da neko poveruje u ovo... najbolje bi bilo i ti sada da odes...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA