DUGUJU 11 MILIONA EVRA: Zvezdi stigla menica "Agrobanke"!

Računi "crveno-belih" u blokadi su 224 dana, dok su računi FK Partizan blokirani 42 dana zbog "svega" 370.000 evra, jer klub tri meseca nije platio igrače

  • 1

Poverioci FK Crvena zvezda trenutno potražuju oko 11 miliona evra,  a u petak je na naplatu stigao kredit od pet miliona evra podignut u "Agrobanci".

- Državna agencija za sanaciju i stečaj banaka svima koji su kasnili u isplati kredita podignutih u"Agrobanci" pustila je menicu. Zvezda je u toj banci podigla kredit od pet miliona evra, a tu je i kamata. Zbog toga je ukupan iznos zbog kojeg su klupski računi blokirani više nego dupliran - rekao je neimanovani izvor za "Informer".

Računi "crveno-belih" u blokadi su 224 dana, dok su večeiti rivali u boljoj situaciji. Računi FK Partizan u blokadi su 42 dana zbog "svega" 370.000 evra, a klub tri meseca nije platio igrače.

Generalni sekretar Zvezde Stefan Pantović smatra da situacija ipak nije toliko dramatična kao što izgleda na prvi pogled.

- Tačno je da je naš račun blokiran, to nije nikakva tajna, više od 90 odsto blokade odnosi se na kredite tri banke, dve domaće i jedne strane. Te banke su kredite proglasile dospelim, jer su se i same našle u problemima. Sa svim bankama pregovaramo o reprogramiranju, u kontaktu smo i sa državom, pa očekujemo da će problem brzo biti rešen i računi odblokirani - rekao je Pantović, koji ne veruje da će klub ići u stečaj.

- Sportski klubovi nisu privredna društva i na njih se ne primenjuju ista pravila kao na ostale kompanije, što ste mogli da vidite u slučaju košarkaškog kluba Crvena zvezda. Mi smo se tokom leta opredelili da odbijemo ponude za trojicu igrača iako sa tim novcem račun ne bi bio u blokadi. To je bila svesna odluka da se sačuva tim koji može da se bori za titulu, nije moglo i jedno i drugo - zaključio je generalni sekretar "crveno-belih".

(Telegraf.rs / Izvor: Informer)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • milos

    3. novembar 2012 | 16:01

    To sto pricas nije tacno.Svud u svetu sportski klubovi i za manji dug idu u stecaj.To sto to ne vazi za zvezdu to je druga prica.Kao primer nemoj navoditi kklub jer se tamo radi o kriminalu koji je uradio Covic sa Dilasom.Neka neko navede slican primer u bilo kojem drugom klubu i sportu u svetu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA