DOPING AFERA: Balak izbegao kontrolu, UEFA kažnajva Bajer

Ekipa iz Leverkuzena nije na vreme obavestila nadležne organe da će fudbaler propustiti doping kontrolu, pa joj preti kazna od 25.000 evra

  • 0

Iako više ne igra fudbal, nemački as Mihael Balak stalno je u žiži javnosti zbog raznih skandala. U Španiji mu se sudi za prebrzu vožnju, a u Nemačkoj se otvara novi slučaj u vezi sa dopingom, u kojem on ima glavnu rolu.

Ipak, važno je reći da Balak nije optužen za doping, nego je u septembru prošle godine propustio doping test, a o njegovom izostanku tadašnji klub Bajer Leverkuzen nije na vreme obavestio nadležne organe.

Zbog ovog propusta tim iz Leverkuzena moraće da plati novčanu kaznu.

Nemački "Bild" otkrio je ovaj slučaj, navodno su nemačka i UEFA antidoping agencija izabrale desetoricu igrača za testiranje, a među njima i Balaka, koji tog dana nije došao na trening zbog prehlade.

Klub je, prema pravilima Uefe, morao odmah da obavesti nadležne organe da njegov igrač neće biti na najavljenom mestu, ali faks je izgleda kasno stigao.

UEFA je propisala visoku kaznu, popularni ''apotekari'' moraće da iskeširaju 25.000 evra kazne.

Ipak, u Bajeru su presavili tabak i rešili da se žale Međunarodnom sportskom sudu u Lozani.

(Telegraf.rs / Mondo)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA