JELENA I ANA ESKIVIRALE VRANEŠA: "Nisam znao da razmišljaju o povlačenju"!

Selektor srpske Fed kup reprezentacije priznao u razgovoru za Telegraf da je bio zatečen izjavama dveju teniserki i ističe da one još nisu donele konačne odluke

  • 0

Dan posle bolnog finala Fed kupa u Pragu, reprezentacija Srbije je pred novim zadatkom. Sledeće takmičenje počinje u februaru naredne godine, a čini se da ćemo tek tada znati ko će predvoditi srpski nacionalni tim.

Druga srpska teniserka Jelena Janković najavila je povlačenje iz reprezentacije, a dve godine mlađa Ana Ivanović, takođe, razmišlja o reprezentivnoj penziji. Izjave nisu zatekle samo javnost u Srbiji, već i selektora Dejana Vraneša, koji je to priznao u razgovoru za Telegraf.

- Iskreno, nisam imao tu informaciju, pa sam bio malo zatečen na konferenciji u Pragu. Znate kako, ja nikad nisam uticao na njih dve, u smislu da ih pritiskam. Retko kad su odsustvovale iz reprezentacije, i to je uvek bilo sa dobrim opravdanjem - rekao nam je Vraneš.

Selektor Srbije ističe da treba sačekati dve teniserke da donesu konačne odluke.

- Možda Jelenina odluka nije konačna. Rekla je to posle mnogo teškog poraza, radile su emocije. Verujte, niko od nas nije očekivao da će se ovako završiti u Pragu, jedva dolazimo sebi... Ukoliko se stvarno povuče iz reprezentacije, na meni je samo da joj se zahvalim za sve što je pružila ekipi za ovih 12 godina - izjavio je Vraneš.

Ukoliko dođe u situaciju da dve najbolje teniserke više ne igraju za reprezentaciju, selektor neće biti u panici.

- Iz ove se kože ne može. Fed kup nas očekuje u februaru, u Nišu dočekujemo Slovačku. Bojana (Jovanovski) je najavila ozbiljne pripreme, u sve je boljoj formi. Dosta je sazrela kao igračica. Tu je i Aleksandra (Krunić) koja svakodnevno napreduje, kao i Vesna Dolonc koja je izrazila želju da igra za nas. Videćemo kada dođe vreme - zaključio je Vraneš.

(B.M.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA