OD MALIH NOGU: Milvol kaznio 13-godišnjeg navijača rasistu

U Milvolu su već preduzeli prve korake u pravcu "odbrane od rasizma", pa su dečaka uputili na organizaciju "Milvol za sve" koja ima za cilj da promoviše prave vrednosti sporta i života

  • 0

Fudbalski klub Milvol saopštio je da je identifikovao, a zatim i kaznio zabranom prilasku stadionu "Novi Den" svom navijaču koji ima 13 godina! Tinejdžer je optužen, što je i priznao kasnije, da je na rasnoj osnovi vređao fudbalera Boltona Marvina Sordela na utakmici dve ekipe odigranoj u Londonu u okviru Čemipionšipa.

Istorija navijača ovog tima iz predgrađa Londona je poznata i oduvek su bili jedna od najekstremnijih grupa. Ipak, 13 godina...

- Do daljeg smo mu zabranili da dolazi na utakmice Milvola, ali kao klub takođe osećamo potrebu da, uzimajući u obzir njegove godine, imamo dužnost da preuzemomo važnu ulogu u edukaciji i njegovoj rehabilitaciji - navedeno je u saopštenju "lavova".

U Milvolu su već preduzeli prve korake u tom pravcu, pošto su ga uputili na organizaciju "Milvol za sve" koja ima za cilj da promoviše prave vrednosti sporta i života.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA