ODUZETO ZLATO SA OI: Uzbekistanski rvač pao na doping testu!

- Nacionalni olimpijski komitet Uzbekistana treba što pre da vrati medalju MOK-u, kao i diplomu i značku koju je dobio sportista - navodi se u saopštenju Međunarodnog olimpijskog komiteta

  • 0

Uzbekistanskom rvaču Solsanu Tigijevu oduzeta je bronzana medalja sa Olimpijskih igara u Londonu zbog korišćenja dopinga. Međunarodni olimpijski komitet (MOK) naložio je olimpijcu da vrati medalju osvojenu u kategoriji do 74 kilograma slobodnim stilom.

- Nacionalni olimpijski komitet Uzbekistana treba što pre da vrati medalju MOK-u, kao i diplomu i značku koju je dobio sportista - navodi se u saopštenju Međunarodnog olimpijskog komiteta.

Mađarski rvač Gabor Hatoš dobiće Tigijevu medalju, a Uzbekistancu sledi suspenzija koja može trajati od nekoliko meseci do dve godine.

Solsano Tigijev bio je pozitivan na zabranjeni stimulans metilheksaneamin na dan kad je pobedio u meču za olimpijsku bronzu, 10. avgusta.

Pre ovog slučaja, već je oduzeta jedna medalja sa Igara u Londonu. Beloruskinji Nadeždi Ostapčuk oduzeto je zlato u bacanju kugle dan posle završne ceremonije.

 

(Telegraf.rs / Beta)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA