NBA: Oklahoma siti slavio u Čikagu (VIDEO)

Kevin Durant i ekipa slomili u poslednjoj četvrtini otpor Bulsa i stigli do prve ovosezonske pobede u gostima sa rezultatom 97:91 u meču obeleženom mnogobrajnim greškama sa obe strane

  • 0

Košarkaši Oklahoma siti tandera savladali su Bulse u Čikagu sa 97:91, zahvaljujući odličnoj igri u poslednoj četvrtini (31:19).

Okalhomi je ovo prva pobeda u gostima, a trenutni bilans im je 3-2, kao i Čikagu. Meč su obeležile obostrane greške, o čemu svedoče čak 42 izgubljene lopte, 22 Tandera i 20 Bulsa.

Kevin Durant bio je najefikasniji u pobedničkoj ekipi sa 24 koša, od kojih je osam postigao kada se meč lomio u poslednjem periodu. Serž Ibaka postigao je 21 poen, a Rasel Vestbruk dodao je 16, uz katastrofalan šut iz igre 7-22.

U ekipi domaćina Luol Deng postigao je 27 poena, a Ričard Hamilton 20. Vladimir Radmanović proveo je samo 16 sekundi na parketu i za to vreme jednom promašio i napravio prekršaj.

Los Anđeles klipersi slavili su u Portlandu sa 103:90 u utakmici u kojoj su od početka krenuli da stavraju veliku prednost, da bi u finišu, ipak, strepeli za pobedu. Klipersi su na poluvremenu imali ogromnih 60:39, a ostvarivali su prednost i od 25 razlike tokom druge četvrtine.

U nastavku domaćin se probudio i pristizao prednost sve do rezultata 82:86, ali za više od toga nije imao snage.

U dresu Klipersa ponovo je briljirao centar Deandre Džordan sa 21 košem, ali i pet ličnih, zbog čega je na parketu proveo oko 28 minuta, Kris Pol postigao je takođe 21 poen, uz šest asistencija i tri ukradene lopte, a rezervista Džamal Kraford bio je najefikasniji sa 25 koševa, uprkos lošem šutu za tri poena, 1-6.

U ekipi Portlanda najefikasniji bio je Nikolas Batum sa 23 poena, dok je Saša Pavlović za nešto više od pet minuta na parketu imao jednu izgubljenu loptu, bez šuta na koš.

(Telegraf.rs / Foto: Tanjug / AP)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA