PRIMERA: Saragosa "okrenula" Deportivo uz osam golova, Sosijedad iznenadio Malagu

Dugo u španskoj primeri nije viđeno osam pogodaka a da taj meč ne igraju Barselona ili Real Madrid. Presedan se dogodio na meču Saragosa - Deportivo gde su domaći na maestralan način uspeli da preokrenu od početnih (0:2) za goste do (5:3) u sovju korist. Sličan preokret načinili su igrači Rajo Valjekana protiv Selte, dok je Osasuni pripao derbi začelja protiv tima iz Barselone. Malaga opet kiksnula

  • 0

Fudbaleri Saragose pobedili su kod kuće u spektakularnom meču ekipu Deportiva iz La Korunje sa 5:3 u 11. kolu španske Primere i probili se na mesto u gornjem delu tabele.

Ekipa Deportiva je odlično počela duel i golovima Bruna Game i Ivana Sota u prvom poluvremenu stigla do ubedljivog vođstva. Preokret Saragose počeo je pogotkom Antonija Aponja iz penala u 27. minutu. 

Ključni trenutak meča verovatno je bilo isključenje igrača Deportiva, Picija u 49. minutu, pošto je nakon toga domaćin preuzeo kontrolu stvari na terenu. Pogocima Montanjesa, Gonzalesa i dvostrukog strelca Eldera Postige, fudbaleri Saragose napravili su veliki preokret i osvojili nove bodove.

Fudbaleri iz madridskog predgrađa uspeli su na volšeban način da stignu do sva tri boda u meču protiv Selte. Naime, oni su na poluvremenu imalu 0:2! Selta je neshvatljivo pala u nastavku, a sve greške i "poklone" domaći su oberučke prihvatili slavivši na kraju 3:2.

Selta je još jednom pokazala da zna da igra fudbal, ali im, očigledno, nedostaje koncentracije da utakmicu privedu kraju. Posle 34. minuta i dva pogodka Aspas ekipa iz Viga je vodila 2:0. Međutim, krucijalni momenat dogodio se u poslednjim momentim prvog dela, kada je zbog dva žuta crveni karton zaradio Gustavo Danijel. Tada su se domaći prenuli i do kraja preokrenuli rezultat za prekid serije od tri poraza.

Fudbaleri Osasune prošetali su se Barselonom, gde su sa lakih (3:0) pobedili Espanjol. U poslednja četiri kola uspeli su da postignu samo jedan pogodak dok su sad na gostovanju postigli čak tri! Derbi začelja sasvim zasluženo pripao je momcima iz Pamplone, koji su od početka do kraja držali rok utakmice u potpunoj kontroli. Osasuni je ovo tek druga pobeda u šampionatu, a prva u gostima i sada, posle 11. kola Primere, ima bod manje od pretposlednjeg Espanjola.

Alvaro Sehudo je u 22. minutu "načeo" mrežu Espanjola, prednost je duplirao Kike Sola u 63. minutu, a konačan rezultat postavio je Manuel Onvu u 77. minutu.

Ni Stefan Babović ni Dejan Lekić nisu igrali za Saragosu odnosno Osasunu.

Iznenađenje prvog dana dogodilo se u Malagi gde je sjajna domaća istimena ekipa izgubila od mnogo lošijeg Sosijedada (2:1). Posle ovog rezultata Malaga ima samo jednu pobedu u prethodnih pet mečeva u španskoj Primeri.

PRIMERA 11. kolo:

SUBOTA:

Rajo Valjekano - Selta 2:2

( Baptistao 59, Tito 72, Piti 82 (pen). - Aspas 12, 34. )

Espanjol – Osasuna 0:3

( Sehudo 22, Kike Sola 63, Onvu 77. )

Saragosa – Deportivo 5:3

( Apono 72. pen, Montanjes 61, Gonzales 66, Postiga 77, 82. - Gama 13, Riki 21, Bodipo 90+2. )

Malaga - Real Sosijedad 1:2

( Saviola 37. - Vela 1, Prieto 79. )

NEDELJA:

Valjadolid – Valensija 12.00

Atletik Bilbao – Sevilja 16.00

Majorka – Barselona 17.50

Atletiko Madrid – Hetafe 19.45

Levante - Real Madrid 21.30

PETAK:

Betis – Granada 1:2

(Kastro 62. - Torhe 8, Riko 74.)

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA