PREMIJER LIGA: Junajted od 0:2 do potpunog preokreta protiv Vile! Čičarito het-trik

Sjajno drugo poluvreme u Birmingemu odigrali su Aston Vila i Mančester junajted

  • 0

Da se utakmica odvijala kao što se igralo u prvom poluvremnu, na meču Aston Vila - Mančester junajted u Birmingemu ne bismo videli ništa. Jedva pokoja polukontra i kontra domaćih, dok "đavoli" skoro ništa nisu prikazali u prvom delu igre. Da bude zanimljivije u drugom delu utakmice pobrinuli su se Kristijan Benteke i Havijer Ernandez Čičarito.

Mladi i korpulentni Belgijanac je u poslednjem minutu prvog poluvremena sjajno prihvatio jednu brzu loptu na levoj strani i krenuo u prodor po toj strani terena. Uz njega je bio Kris Smoling, koga se vrlo lako snagom oslobodio Benteke, poslao povratnu loptu na ivicu šesnaesterca, gde se našao Vajnman i "iz prve" matirao De Heu. Na odmor se otišlo pri vođstvu domaćih.

Koliko znamo o Mančesteru i njihovim preokretima, shvatili smo da rezultat neće ostati isti. Krenuli su momci iz Mančestera ofanzivnije, ali ih je onda opet Vajnman iznenadio sa još jednim golom u petom minutu drugog poluvremena.

A onda preokret! Rezultat bi možda i ostao takav da na poluvremenu umesto bivšeg igrača Vile Ešlija Janga nije ušao mladi Meksikanac Čičarito. Prvo je u 58. minutu spretno primio jednu dugu loptu na ivicu šesnaesterca, malo se spetljao i onda uspeo da proturi loptu kroz noge golmana domaćih.

Samo pet minuta kasnije iskoristio je jedan centaršut s desne strane i uhvatio volej, kojim je Mančesteru doneo bar bod u tom momentu. Ali, ni tu nije bio kraj.

Iako su Robin van Persi i Vejn Runi igrali od početka, sva slava pripala je Meksikancu, koji je postigao i treći gol za Mančester za potpuni preokret u Birmingemu. Poslednji gol postigao je samo tri minuta pre isteka regularnih 90 minuta.

Ranije su svoje mečeve Premijer lige odigrali Arsenal i Fulam, koji su priredili goleadu u Londonu (3:3) i Everton, koji je preokrenuo protiv Sanderlenda na "Gudison parku".

REZULTATI 11. kola:

SUBOTA:

Arsenal – Fulam 3:3

( Žiru 11, 69, Podolski 23. – Berbatov 29, 67(pen), Kačaniklić 40. )

Sautempton – Svonsi 1:1

( Šneiderlin 64. – Dajer 73. )

Everton – Sanderlend 2:1

( Felaini 77, Jelavić 79. – Džonson 45. )

Reding – Norič 0:0

Stouk – KPR 1:0

( Adam 52. )

Vigan – VBA 1:2

( Kone 44. – Morison 31, Koldvel 43ag. )

Aston Vila – Mančester Jun. 2:3

( Vajnman 45, 50. - Ernandez 58, 63, 87.  )

NEDELJA:

Mančester Siti – Totenhem (14.30h)

Njukasl – Vest Hem (16.00h)

Čelsi – Liverpul (17.00h).

TABELA:  Mančester junajted 27, Čelsi 23(-1), Mančester siti 22(-1), Everton 20, Vest Bromvič 20, Totenhem 17 (-1), Arsenal 16, Fulam 16

(D. G.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA