NBA: Sparsi trojkom do pobede nad Lejkersima, Niksi 5-0 (VIDEO)

Trojkom Denija Grina 9,3 sekunde pre kraja San Antonio pobedio u Los Anđelesu sa 84:82, Niksi lako do trijumfa u Orlandu (99:89)

  • 0

Košarkaši San Antonija pobedili su Lejkerse u Los Anđelesu sa 84:82 trojkom Denija Grina 9,3 sekunde pre kraja i ostvarili sedmu pobedu u osam mečeva NBA sezone. Lejkersi, čiji bilans iznosi razočaravajućih 3-5, što je koštalo i smene trenera Majka Brauna, pokušali su šutem za tri poena Pau Gasola da dođu do preokreta i pobede, ali Španac nije bio precizan, odbitak je uhvatio centar Sparsa Tijago Spliter, da bi zatim sirena označila kraj meča.

San Antonio je stigao do trijumfa uprkos očajnoj partiji Emanuela Đinobilija (tri poena, šut iz polja 1-8). Teret pobede izneli su, pre svih, Toni Parker sa 19 koševa, sedam asistencija i četiri skoka, i Tim Dankan, 18 poena, devet skokova, četiri asistencije i četiri blokade.

Među Lejkersima jedini zaista raspoložen bio je Kobe Brajant (28 poena, šut iz igre 12-19, osam asistencija), Dvajt Hauard dodao je 13 poena uz 15 uhvaćenih lopti, Pau Gasol (10 poena) pogodio je svega tri šuta iz deset pokušaja i tim više čudi da se od njega očekivalo da pogodi trojku za pobedu. Ovo je treći meč u kojem je trofejni tim iz Los Anđelesa vodio rezervni trener Berni Bikerstaf i prvi poraz pod njegovom komandom. Novoangažovani trener Majk Dantoni, opravlja se još od nedavne operacije kolena.

Njujork Niksi ostali su jedini neporažen tim posle pobede u Orlandu 99:89 kojom su bilans povisili na impozantnih 5-0. Karmelo Entoni ponovo je bio efikasan sa 25 poena, Rejmond Felton i rezervista Džej Ar Smit dodali su po 21.

Portland je ostvario ubedljivu pobedu u Sakramentu (103:86) najviše zahvaljujući odličnom debitantu Demijenu Lilardu (22 koša, devet asistencija) i Vesliju Metjuzu (18 poena, šut iz igre 6-9, trojke 2-3, bacanja 4-4). Doprineo je i Saša Pavlović sa šest poena, pogodivši dve trojke iz četiri pokušaja.

Deron Vilijams (26 poena, 10 asistencija), Džo Džonson (25) i Bruk lopez (23 koša, sedam skokova) predvodili su Bruklin do lake pobede nad Klivlendom 114:101. Gostima nisu vredele sjajne partije Kajrija Irvinga, 34 poena i osam asistencija, i Andersona Varežaoa, koji je sa 35 poena postavio rekord karijere, a dodao je i 18 uhvaćenih lopti.

Šarlot je ponovo pokazao da će ove sezone biti mnogo bolji nego prethodne kada je zabeležio najgori procenat pobeda u istoriji NBA. Žrtva je bio Vašington, koji još čeka na pobedu. Rezervista Ramon Sešns bio je najefikasniji za Šarlot sa 21 poenom, Kemba Voker postigao je 17, a debitant Majkl Kid Gildkrist 15 za konačnih 92:76.

Indijana nastavlja da razočarava, poraženi su od ne tako jakog Toronta na svom terenu sa 72:74, a od osmog minuta utakmice stalno su bili u minusu. Toronto je uspeo da održi prednost do kraja, iako je u poslednjoj četvrtini postigao samo pet (!) poena.

REZULTATI:

Orlando -Njujork 89:99

Šarlot - Vašington 92:76

Indijana - Toronto 72:74

Bruklin - Klivlend 114:101

Sakramento - Portland 86:103

L.A. Lejkers - San Antonio 82:84

(Telegraf.rs/Foto: Tanjug/AP)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA