Navijači kupuju svoj Portsmut

Postignut je dogovor po kome će grupa navijača Portsmuta postati vlasnik nekadašnjeg premijerligaša do kraja godine

  • 0

Finansijska dubioza u kojoj se nalazi nekadašnji premijerligaš Portsmut mogla bi da se okonča. Udruženje navijača je ugovorilo kupovinu kluba koji je trenutno pod stečajem, a zvanično će preuzeti klub krajem godine. 

Članovi udruženja su svi navijači koji su uložili 1.000 funti u kupovinu kluba. Udruženje neće biti vlasnik stadiona Fraton park, a naslediće i dug kluba koji iznosi 60 miliona funti. 

Vlasnik ovog kluba do 2006. bio je srpski biznismen Milan Mandarić, koji je klub uveo u Premijer ligu. Nakon njegovog odlaska klub je igrao dobro, došao do finala FA kupa ali je 2010. ispao iz lige, da bi sada stigli do treće lige.

U svetu je malo sportskih klubova u vlasništvu navijača. Najpoznatiji su svakako Barselona, Real Madrid i Atletik iz Bilbaoa, a dosta nižerazrednih klubova na ostrvu poput Portsmuta ima za vlasnike navijače. U NFL-u jedini klub koji nije u privatnom već vlasništvu navijača je tim Grin Bej Pekersa.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA