NOVA PROVOKACIJA: Štimac pozvao Gotovinu i Markača da izvedu početni udarac protiv Srbije

Hrvatski fudbalski savez (HNS) na čelu sa Davorom Šukerom uputio je javni poziv oslobođenim haškim generalima Anti Gotovini i Mladenu Markaču da budu specijalni gosti na utakmici sa Srbijom u kvalifikacijama za prvenstvo sveta u Brazilu

  • 8

Generali Ante Gotovina i Mladen Markač pušteni su na slobodu i odmah su pozvani na fudbalski meč.

- Čestitamo našim generalima na velikoj pobedi i vidimo se na narednoj utakmici reprezentacije Hrvatske u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo - navodi se u saopštenju HNS-a, a prenosi portral "Indeks".

Utakmica između Hrvatske i Srbije zakazana je za 22. mart 2013. godine u Zagrebu.

Haški tribunal izrekao je oslobađajuću pravosnažnu presudu hrvatskim generalima Gotovini i Markaču, a Žalbeno veće je naložilo njihovo momentalno puštanje na slobodu.

Svoje oduševljenje povodom ovakve odluke Haškog tribunala nije krio ni selektor hrvatske fudbalske reprezentacije Igor Štimac. On je tokom dana novinarima rekao da "odmah ide u Pakoštane, u generalovu kuću", ali i da će "pozvati generale Gotovinu i Markača da izvedu početni udarac na našoj sledećoj kvalifikacionoj utakmici"!

Gotovina je u prvostepenom postupku 15. aprila 2011. osuđen na 24 godine zatvora, Markač na 18 godina, a preostali član hrvatske "trojke", general Ivan Čermak, oslobođen je krivice i Tužilaštvo na tu odluku nije uložilo žalbu.

(Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • B

    16. novembar 2012 | 19:13

    Treba da se dogovore sa uefom da ukoliko dodje do nacionalističkog vredjanje naš tim napusti teren i tačka.

  • Yoyo

    16. novembar 2012 | 21:38

    А ми да поведемо Батицу Мирковића! :-)

  • mira5811

    17. novembar 2012 | 04:05

    O hrvatima su neki drugi rekli ono sto im mi nikada nismo rekli. I bolje. ---------------------------------- 1)Hrvati nikada u istoriji nisu imali vladara koji je govorio njihovim jezikom" (Franjo Josif) 2)Hrvati to su dronjci" (Franjo Josif) 3)Hrvati su izmet ljudskog roda (Adolf Hitler) 4)Hrvati su najhrabriji narod na svetu ne zato sto se nicega ne boje, nego zato sto se nicega ne stide"(Jovan Ducic) 5)Od svih naroda na zemaljskom saru, Hrvati su najgrozniji"(Karl Marx) 6)Boze sacuvaj nas gladi, kuge i Hrvata"(iznad ulaza u Njemacku katedralu) 7)Hrvate treba staviti pod starateljstvo"(Teodor Ruzvelt). 8)Hrvati su nezreo narod. Evropa bi trebalo da ih stavi pod tutorstvo. Hari Truman Austrougarski vice-maršal Gherter: "Ja nisam video u svome životu, ni čuo za zveri u ljudskom obličiju poput hrvatskih vojnika. Mada su ratovali sa nama i prvenstveno služili za zastrašivanje i represiju nad narodom, ja kao čovek se stidim sto su stajali u našim redovima. U samoj borbi bi napuštali položaje, dok bi veoma vešto izbegavali protivničku vojsku i uvek se kretali ka zbegovima koje su sačinjavali goloruki ljudi, žene i deca. Kada bi ih ponekad i stizali činili su strahote od kojih se i nama dizala kosa na glavi. Oni su pogan svetu i evropskoj kulturi"

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA