Borovčanin: Srbija nije zemlja huligana

Najbolji bokser Srbije pozvao navijače da u meču polufinala rukometnog EP korektno navijaju i da ne zvižde himni Hrvatske

  • 1

Najbolji bokser Srbije i šampion Evrope u kruzer kategoriji u verziji WBO Nenad Borovčanin pozvao je navijače da u meču polufinala rukometnog EP korektno navijaju i da ne zvižde himni Hrvatske.

„Srbija nije zemlja huligana, već istinskih ljubitelja sporta. Jedno je to što hoću da se borim. Jedno što želim da probijem njegov gard i da ga pobedim. A sasvim drugo, respekt. Zato što ima hrabrost da stane ispred mene, baš kao i ja pred njega".

"Zato što će sve vreme da me gleda u oči, kao i ja njega. Zato što jedan drugom nikada nećemo okrenuti leđa. Zato što se, kao i ja, spremao i za pobedu i za poraz. Zato što je, kada je krenuo, poljubio svoju zastavu, kao što sam ja poljubio svoju. I ako me pitaš zašto ga poštujem, ja ti kažem, zato što poštujem sebe. Pozdravi aplauzom njihovu zastavu i njegovu himnu i tek tada će i naše biti velike!"

Na meču na kom je Borovčanin krajem prošle godine u Novom Sadu protiv Larsa Buholca odbranio titulu šampiona Evrope niko od preko 3.000 gledalaca nije zviždao himni Nemačke.

„Pozdravi aplauzom njihovu zastavu i njegovu himnu i tek tada će i naše biti velike!", poručuje Borovčanin.

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • NinaSoldier

    27. januar 2012 | 10:22

    ohrabrujuca i lepa vest velikog! Borovčanin: Srbija nije zemlja huligana | Telegraf - Najnovije vesti http://t.co/XeWr89kg via @telegrafrs

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA