LIGA ŠAMPIONA: Barselona i Lil sigurni na istoku kontinenta! (VIDEO)

Lionel Mesi u Moskvi dao dva gola i sada mu do sustizanja rekorda Gerda Milera nedostaje pet. Francuzi u Minsku slavili sa 2:0

  • 0

Pretposlednje kolo najelitnijeg fudbalskog takmičenja - Lige šampiona - počelo je očekivano, pa se sa istoka kontinenta Barselona i Lil vraćaju sa bodovima. Španci "overavaju" plasman u drugi krug, dok Francuzi u Belorusiji knjiže prvu pobedu u kampanji.

 

Stadion "Lužnjiki" i veštačka trava nisu zbunili izabranike Tita Viljanove, koji su još jednom pokazali kako funkcioniše sistem ustanovljen pre nekoliko godina. Barsa je dominirala na sredini, uspevši da "sakrije loptu". Iz takve igra i šanse se "prave" lakše...

 

 

Mrežu domaćih načeo je Dani Alveš, a onda je sve za 12 minuta učinio nezanimljivim Lionel Mesi. Neverovatni Argentinac je ponovo dao dva gola i sada mu do rekorda Gerda Milera nedostaje pet golova. Mesi je do sada u 2012. godini pogodio 80 puta.

 

 

Pobeda Katalonaca čista je kao suza, baš kao i Lila u Minsku. Francuzi su u Belorusiju stigli kao "otpisani", bez bodova, ali, ispostavilo se, spremni da se nadigravaju i pokušaju nemoguće - da osvoje prva tri boda i da se nadaju da će BATE Borisov dobiti većom razlikom nego što su ovi njih u Lilu.

 

Na samo dva stepena u plusu domaćin je bodren grlatom publikom mogao da reši pitanje "prezimljavanja" u Evropi. Mogao... Iako su znali šta ih čeka ukoliko izgube, gosti se nisu povukli, već su posle uvodnih nekoliko minuta domaćeg pritiska, inicijativu preuzeli u svoje noge. Ona je krunisana golom u 14. minutu. Vredan gol dao je Sidibe, da bi posle pola sata igre debitant u meču Bruno duplirao prednost Lila, zakomplikovavši situaciju na dnu tabele F grupe.

 

 

LIGA ŠAMPIONA 5. kolo:

 

GRUPA E

Nordsjeland - Šahtjor

Juventus - Čelsi

 

GRUPA F

BATE Borisov - Lil 0:2

(Sidibe 14, Bruno 31)

 

Valensija - Bajern

 

GRUPA G

Spartak (M) - Barselona 0:3

(Alveš 16, Mesi 27, 39)

 

Benfika - Seltik

 

GRUPA H

Kluž - Braga

Galatasaraj - Mančester junajted

 

(Telegraf.rs)

 

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA