NBA: Niksi ubedljivi, pobeda Lejkersa nad Bruklinom (VIDEO)

Njujorčani u Nju Orleansu zabeležili osmi trijumf, 102:80, Kobe Brajant sa šest poena u poslednja dva minuta doneo pobedu Lejkersima protiv Bruklina - 95:90

  • 0

Njujork niksi nastavljaju sa sjajnim partijama u NBA, u Nju Orleansu zabeležili su osmu pobedu (102:80), uz samo jedan poraz i tim su sa najboljim učinkom u ligi.

Već posle prve četvrtine, 29:17, bilo je jasno da Niksima Hornetsi neće biti problem. U drugoj domaćin je zaigrao malo bolje pa se na poluvreme otišlo sa samo šest razlike za Njujorčane, koji su u trećoj četvrtini dodali gas i rešili meč.

Najefikasniji u ekipi Niksa bio je Karmelo Antoni sa 29 koševa, dok su ostali ravnomerno raspodelili poene: Rejmond Felton i Džej Ar Smit postigli su po 15, centar Tajson Čendker upisao je skromnih sedam poena, ali uz 12 skokova.

U ekipi domaćina, iz koje je zbog povrede levog članka odsustvovao debitant Entoni Dejvis, prvi pik sa drata, nejefiksniji bio je Rajan Anderson sa 15 poena.

Lejkersi su Netsima naneli deveti uzastopni poraz u međusobnim duelima, prvenstveno zahvaljujući Kobeu Brajantu, koji je šest od ukupno 25 poena postigao u završna dva minuta, dok su gosti iz Bruklina promašili pet od poslednjih šest šuteva. Pored Brajanta u pobedničkoj ekipi istakli su se Dvajt Hauard, Meta Vorld Pis i Pau Gasol, dok su rezervisti doprineli sa svega deset poena.

Hauard je postigao 23 koša uz 15 skokova, šutirao je iz igre odlično, 8-11, a iz slobodnih bacanja katastrofalno, 7-19. Gasol i Vorld Pis postigli su po 17 poena.

Novi trener Lejkersa Majk Dantoni prvi put je sa klupe predvodio ekipu, iako se još oporavlja od operacije kolena.

U ekipi Bruklina bolji od ostalih bili su Bruk Lopez sa 23 i Deron Vilijams sa 22 poena.

Filadelfija je kao domaćin slavila protiv nejakog Toronta sa 106:98, zahvaljujući odličnoj poslednjoj četvrtini u kojoj su preokrenuli minus od sedam poena u plus osam, 33:18. Najefikasniji u redovima pobednika bili su rezervista Nik Jang sa 23 i Džejson Ričardson sa 21 poenom. Filadelfija još čeka na opravak centra Endrjua Bajnama dovedenog u velikom trejdu iz Los Anđelesa kada je Dvajt Hauard prešao iz Orlanda među Lejkerse.

Za goste Demar Derozan postigao je 24, Andrea Barnjani 22 poena.

REZULTATI:

Filadelfija-Toronto 106:98

Nju Orleans - Njujork niks 80:102

L. A. lejkersi - Bruklin 95:90

(Telegraf.rs / Foto: Tanjug / AP)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA