BAKU: Rat Vermeza i Azera uoči meča!

Trenera "crno-belih" domaći novinari prozivali zbog optimizma posle gubitka derbija i tražili mu izvinjenje zbog kašnjenja. Vermezović im uzvratio istom merom

  • 1

Trener Partizana Vladimir Vermezović našao se u opasnoj vatri pitanja novinara iz Azerbejdžana.

 

Kolege koje prate Nefči nisu oprostile kašnjenje stratega srpskog šampiona, pa su ga posle uvodnog izlaganja o meču upitale zašto se najpre nije izvinio.

 

Usledio je za njih neočekivan odgovor.

 

- Ja neću da se izvinim, jer sam sam pokušavao da nađem ovu pres salu. Niko nije želeo da me od vas dovede ovde – rekao je Vermezović, a onda objasnio kako je izgledao dolazak ekipe iz Beograda do stadiona „Tofig Bahramov“

 

- Je l' imate vi neko pitanje za utakmicu. Došli smo na vreme ovde, pešačili oko stadiona, vozali su nas. Pratio nas je Šerlok Holms...

 

Uglavnom se 24 časa pre meča 5. kola Lige Evrope vodio psihološki rat. Azerbejdžanski novinar je upitao zašto je Vermezović kaznio dvojicu fudbalera kojima nije znao ime, ali je bio uporan u dobijanju odgovora.

 

Vermez je najpre rekao “što bih ja pričao kad im ne znaš imena”, ali je onda ipak pokazao veličinu.

 

- Znam, mislite na Kamaru i Zabiju? Oni trenutno nisu u timu, a njihov izostanak nije posledica kaznene mere.

 

Domaćine je zanimalo kako je moguće da trenera srpskog šampiona krasi optimizam, kada je u prvenstvu izgubio od Crvene zvezde uoči ovog gostovanja.

 

- Verujem u ove momke. Prethodno smo imali 10 vezanih pobeda u prvenstvu. Ako se kod vas prenosi Liga Evrope, mogli ste da vidite šta smo pokazali protiv Intera. I na tome baziram samopouzdanje i veru u igrače – pecnuo je znatiženljne i vrlo provokativne novinare Vermezović.

 

- Bez obzira što smo izgubili sve šanse da se plasiramo u drugi krug, veoma nam je važna utakmica. Želim da ostavimo dobar utisak, da napravimo mali pomak u rezultatu i u smislu mesta na tabeli. Nadam se da ćemo se konačno radovati. Opušteni smo, znamo šta nas čeka, znamo da su poslednji meč dobili sa 8:1, ali bez obzira na sve, spremni smo za dobru utakmicu.

 

Trener "crno-belih" pre nego što je rekao da mora na trening i istakao želju da se konferencija što pre završi, izjavio je da će ekipa pretrpeti male promene u odnosu na večiti derbi, ako ih uopšte bude.

 

MITROVIĆ NE ŽELI SUKOB SA STAMENKOVIĆEM

 

S druge strane, mladi napadač Aleksandar Mitrović je morao na manji broj pitanja da odgovori, ali je i on bio meta provokacija.

 

Upitan da li će se ponovo sukobiti sa Sašom Stamenkovićem kao u prvom meču, mladi golgeter je rekao:

 

- Ne sećam se najbolje sukoba iz prvog meča, zbog euforije, ali ne očekujem ništa slično sutra uveče – rekao je Mitrović koji se zatim snašao na pitanje domaćina “Je l' nervozan”, pošto se stalno trese za stolom.

 

- Ne, nisam - rekao je kao iz topa Mitrović.

 

(Izveštač Telegrafa iz Bakua: S. Milošević)

 

 

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • surovi

    22. novembar 2012 | 10:16

    izadji izadji izadji al kapone iz rupe izadji iz rupe iz rupe iz steka osveta te nasa ceka ZABRANJENI

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA