NEFČI-PARTIZAN 1:1! Ponovo rat Stamenkovića i Mitrovića!

Mladi fudbaler Partizana posle crvenog kartona i prozivke golmana Nefčija, Sašu "napolje". Gol proslavio smejući se u lice Stamnekoviću, a ovaj njemu posle prodate fore na terenu...

  • 3

Ni bod koji je doneo 100.000 eva u kasu Partizana, ni 600. meč Saše Ilić, već novi sukob na relaciji bivšeg Zvezdinog golmana i mladog napadača Partizana je glavno obeležje remija Nefčija i Partizana u Bakuu, u okviru 5. kola Lige Evrope.

Stamenković i Mitrović su ponovo imali svoj šou, ali ovoga puta umesto po isteku 90. minuta, to se desilo petnaestak minuta pre kraja meča.

Ionako napetu atmosferu koju čuvar mreže Nefčija potencira od trenutka kada su se dve ekipe našle u istoj grupi Lige Evrope, dodatno je podgrejao pomenuti Mitrović. Iako je najavljivao da mu se neće desiti novi sukob sa Stamenkovićem ovog meča, upravo je Mitrović bio glavni inicijator svega.

Postigao je gol za 1:1 i odreagovao tako što se uneo u lice Stamenkoviću u stilu "čisto da me zapamtiš". Stamenković je to zapamtio, nešto kasnije se revanširao posle uspešnog driblanja Mitrovića šaljući mu dozu podsmeha, a glavno je tek usledilo.

Dosuđeni faul za domaćina na polovini Partizana, kao epilog je doneo isključenje Mitrovića zbog prigovora, da bi usledilo prozivanje sa Stamenkovićem prilikom izlaska sa terena. Stamenković je "terao" Mitrovića napolje, ovaj ga zvao da izađu zajedno očigledno mu poručivši da imaju štošta da reše.

Atmosfera na praznom stadionu u Bakuu je odjednom ostala napeta, a Partizan je u "haos igri" uspeo da sačuva bod i zaradi nešto novca koji će svakako dobro doći u kasu kluba iz Humske.

Ono što treba da brine sve u Partizanu, osim slabog fitilja mladih fudbalera, jeste i činjenica da je Saša Ilić po ko zna koji put pokazao kako se gine za dres. Da ne beše kapitena crno-belih i njegove upornosti, Partizan bi sigurno bio poražen.

NEFČI: Stamenković, Gulijev, Mitreski, Sadigov, Flavinjo, Vobaj, Kanales, Bertuči, Imamverdijev (od Abdulajev), Mehdijev, Junuszade.

PARTIZAN: Petrović, Miljković, Volkov, Ivanov, Ostojić, Tomić, Saša Ilić, Jojić, Smiljanić, Lazar Marković (od 46. Mitrović), Stefan Šćepović (od 66. Marko Šćepović).

TOK MEČA

4. minut - Nefči za malo do gola. Posle nekolio smušenih akcija crno- belih u odbrani, prva prilika za domaćina. Vobaj je iskosa sa dsetak metara neometan šutirao preko gola Petrovića.

10. minut - GOOOL! Nefči vodi 1:0. Crno - beli su ispali na sredini terena, loptu je dočekao Flavinjo i pravu bombu poslao pod prečku Petrovića. Gol podseća na majstoriju Zvezdinog Luke Milivojevića sa poslednjeg derbija.

19. minut - Petrović sprečio novi gol! Partizan ne postoji na sredini terena, a zbog toga umalo nije primio jš jean pogodak. Verdijev je dobio loptu kakva se poželeti može, ali mu je Petrović ušao u šut i sprečio ubedljiviju prednost.

24. minut - Stefan Šćepović je dobio loptu u prostor, sa sedam-osam metara sa leve strane proturio loptu pored tamenkovića, ali u gol aut.

40. minut - Nova šansa za Nefči. Imamverdijev je izašao ispred Petrovića, prebacio ga, ali je ltpu koja je išla ka golu Ivanov u poslednji čas izbacio u korner.

45. minut - Kraj poluvremena. Domaći ti je još jednom udarcem iz daljine pokušao da sebi osigura pobedu. Da, osigura, jer ono što Partizan nigra u prvih 45 minuta nije ni za nagoveštaj gola, a kamoli pobede.

50. minut - Na početku drugog dela Vermezović je očajnog Lazara Markovića zamenio Aleksandrom Mitrovićem, pa crno-beli sada igraju sa dva napadača. Ponovo zuji u šesnaestercu Petrovića.

61. minut - Najbolja prilika za Partizan! Miljović je povratnom loptom na Jojića stvorio idealne uslove mladom vezisti. Sam je bio na ivici šasneasterca, ali je šutnuo u NFL stilu. Dovoljno za smeh malobrojne publike.

65. minut - Partizan se razigrao. U naletima udara na domaćina. Sale Ilić je izdržao udarce u šesnaestercu domaćina, ali levom nogom šutirao malo iznad prečke.

67. minut - GOOOL! Aleksandar Mitrović za 1:1! Mladi napadač je mastrelno reagovao u srcu šesnasterca, posle lažnjaka rutinski je savladao Stamenkovića. Mitrović se tu nije zasutavio, nije preterano slavio, već je otišao do bivšeg golmana Zvezde i bliskim pogledom mu poručio šta misli o obećanju Stamenkovića da neće primiti gol.

76. minut - Partizan sa igračem manje pošto je isključen Aleksandar Mitrović zbog prigovora. Tek tada je nastao pravi rat na terenu, jer je prilikom izlaženja mladog napadača sa terena, Saša Stamenković dotrčao do centra terena i rukama pokazivao Partizanovom igraču "napolje". Usledio je poziv Mitrovića da "izađu napolje", počelo je koškanje fudbalera, a žuti karton su zaradili i Marko Šćepović i Saša Stamenković.

85. minut - U igri je i Saša Marković. Vermezović pokušava da sačuva 1:1! Nefči je u naletima, Partizan pokušava preko kontranapada.

90. minut - Kraj! Partizan je u čudnom meču osvojio drugi bod u Ligi Evrope i postigao drugi pogodak u takmičenju.

(Izveštač Telegrafa iz Bakua: S. Milošević)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • nele011

    22. novembar 2012 | 21:20

    aman upravo imas li oci...pa jel ovo trener za Partizan...pa jel vi vidite kako mu igraci igraju 15 dana pred kraj sezone...aman imate li srca bar zbog ovih jadnih navijaca...

  • Yumatu

    22. novembar 2012 | 23:06

    TI SI JEDINI TRENER STANOJE!

  • JA

    22. novembar 2012 | 20:10

    vau bravo e..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA