LIGA EVROPE G-L: Malo golova, poznati skoro svi timovi u TOP 32 (VIDEO)

Peto kolo Lige Evrope otvoreno je utakmicama u Rusiji i Azerbejdžanu. Anži u Mahačkali savladao Udineze dok je Rubin u Kazanju bio bolji od Intera. Rubin iz Beča jedini bez boda posle pet kola. U grupama G-L otvoreno još dva mesta, dok je 10 viza već kaparisano za TOP 32 na proleće

  • 0

Tri meča petog kola Lige Evrope počela su ranije nego što je to inače princip zbog vremenske razlike.

Od 18 časova počela je utakmica u Azerbejdžanu gde su Nefči i Partizan i drugi put podelili bodove(1:1). U istom momentu krenule su utakmice u Mahačkali i Kazanju. Oba ruska grada ugostila su ekipe iz Italije, Udineze i Inter, i oba ruska tima su ih gostoljubivo pobedili.

Rubin je u Kazanju dao gol, kako se to žargonski kaže, "iz svlačionice", u drugom minutu. Posle jednog centaršuta Žuan je umesto da izbije loptu iz svog šesnaesterca pogodio stativu, pa se činilo da je ipak imao sreće. Ali zamalo. Lopta se odbila do Karadeniza koji ju je ćušnuo u gol.

Rondon je u 86. minutu uputio tek drugi šut svoje ekipe u okvir gola golmana Intera Beleka i doneo svojoj ekipi vođstvo od dva gola razlike, što je dovoljno za prvo mesto u grupi. Tu nije bio kraj. Drugi gol Rondona u prvom minutu zaostavnog vremena zacementirao je prvo mesto Rubinu u grupi H. Na kraju, Rubin tri šuta u okvir i tri gola.

Na drugom meču u Rusiji timovi iz istih zemalja kao u prethodnoj utakmici samo drugačija imena, i malo lošija pobeda u korist domaćih. Anži je bio bolji od Udinezea (2:0). Anži je slomio otpor tima iz Udina u tri minuta. Prvo je Samba posle kornera koji je izveo Mbarak Busufa doveo svoj tim u vođstvo, a ubrzo zatim u 75. minutu srpskog golmana Željka Brkića savladao je i Samjuel Eto za osiguravanje vize svojoj ekipi za top 32 Lige Evrope.

Udineze nema više šanse da se domogne dalje faze drugorazrednog takmičenja Evrope. Pored Dušana Baste i Željka Brkića, na proleće u LE nećemo gledati ni Nikolu Đurđića i Dušana Tadića. Svi su oni ispali.

U pragu su Lion i Sparta odigrali miroljubivih (1:1) i obezbedili sebi prolazak dalje.

U grupi I Panatinaikos je ostvario važnu pobedu protiv Maribora i čekaće svoju šansu u poslenjem kolu za prolazak dalje protiv direktnog protivnika Totenhema na "Vajt Hart Lejnu". Lacio je obezbedio sebi prolazak u top 32 utakmicom bez golova na "Olimpiku" protiv londonskih "pevaca".

Meču u Rimu predhodila je ružna slika obračuna između pristalica ova dva kluba van stadiona, ali i jedna lepa slika unutar. Navijači i jednog i drugog tima burno su pozdravili dolazak bivšeg igrača oba tima Pola Gaskojna koji je došao na "Olimpiko" da posmatra ovaj derbi meč 5. kola LE. Dočekao ga je i transparent: " Čovek lavljeg srca, tvrdoglav, čist talenat, pravi čovek. I dalje naš heroj!"

Za poslednje mesto konkurišu Bazel i Videoton. Mađari imaju malo lakši posao jer gostuju očajnom Sportingu, dok Bazel ide na noge rasterećenom Genku.

Posle pet kola samo Rapid iz Beča je jedini bez bodova iako je vodio protiv Rozenburga (2:1) 15 minuta pred kraj, ali su domaći preokrenuli u svoju korist u utakmici koja nikom nije donela ništa.

REZULTATI 5. kola:

Grupa G

Bazel - Sporting 3:0

( Šar 23, Stoker 67, Degen 71. )

Videoton - Genk 0:1

( Barda 19. )

TABELA: Genk 11, Bazel 8, Videoton 6, Sporting 2.

Grupa H

Nefči - PARTIZAN 1:1

( Flavinjo 10. - Mitrović 67. )

Rubin - Inter 3:0

( Karadeniz 2, Rondon 86, 90+1. )

TABELA: Rubin 13, Inter 10, Nefči 2, PARTIZAN 2.

Grupa I

Šmona - Atletik Bilbao odloženo

Sparta Prag - Olimpik Lion 1:1

( Husbauer 53. - Bencia 46. )

TABELA: Lion 13, Sparta 8, Atletik Bilbao 2(-1), Šmona 1(-1).

Grupa J

Lacio - Totenhem 0:0

Panatinaikos - Maribor 1:0

( Vitolo 67(pen). )

TABELA: Lacio 9, Totenhem 7, Panatinaikos 5, Maribor 4.

Grupa K

Rozenborg - Rapid Beč 3:2

( Čibuike 28, Alijounousi 76, Prica 79. - Šramel 53, Bojd 67. )

Metalist - Leverkuzen 2:0

( Kristaldo 46, Ksavijer 85. )

TABELA: Metalist 13, Leverkuzen 10, Rozenburg 6, Rapid 0.

Grupa L

Hanover - Tvente 0:0

Helsinborg - Levante 1:3

( Sorum 89. - Anhel 8, Diop 37, Ibora 81. )

TABELA: Hanover 11, Levante 10, Tvente 4, Helsinborg 1.

Grupa A

Anži - Udineze 2:0

( Samba 72, Eto 75. )

Liverpul - Jang Bojs 21:05

Grupa B

Akademika - Viktorija Plzen 21:05

Atletiko Madrid - Hapoel 21:05

Grupa C

Marsej - Fenerbahče 21:05

Borusija(M) - AEL Limasol 21:05

Grupa D

Njukasl - Maritimo 21:05

Briž - Bordo 21:05

Grupa E

Steaua - Štutgart 21:05

Molde - Kopenhagen 21:05

Grupa F

PSV Anjthoven - Dnjepar 21:05

AIK - Napoli 21:05

(D. G.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA