SUDAR KONTINENATA: Janko pobeđuje i podučava u Singapuru (FOTO)

Srpski teniser, predstavnik Evrope na egzibicionom turniru, savladao je Sema Kverija (7:6, 6:2). Pored nastupa, održao je predavanje mladim trenerima, a podučava četvoricu singapurskih tenisera o tome šta je potrebno da se dođe u svetski vrh

  • 0

Janko Tipsarević predstavlja Evropu na egzibicionom teniskom turniru "Sudar kontinenata" u Singapuru, danas i sutra.

Pored srpskog tenisera, na turniru još učestvuju Japanac Kej Nišikori (Azija), Amerikanac Sem Kveri (Severna Amerika) i Argentinac Huan Monako (Južna Amerika), dok Slovakinja Danijela Hantuhova i Kineskinja Šuai Peng nastupaju u ženskoj konkurenciji. Ukupan nagradni fond iznosi 520.000 dolara.

U prvom meču Tipsarević je pobedio Sema Kverija 2:0 u setovima (7:6, 6:2). Janko će poto u tri seta savladao i Huana Monaka - 7:5, 3:6, 10:5 i sutra ga čeka meč sa Nišikorijem, koji je poražen od Monaka, a savladao Kverija, pa Tipsarević ima lepu priliku za trijumf.

Janko Tipsarević je tokom boravka u Singapuru održao seminar mladim trenerima, koji u okviru organizacije GTCPA nastoje da dobiju dozvolu za rad i probiju se na ITF i ATP nivo. Predavanje je trajalo 45 minuta, gde je u prvom delu Janko pričao o razvojnom putu svoje karijere i teniskom iskustvu od samog početka, pa do svetskog teniskog vrha, a zatim su usledili saveti na koje bitne segmente u različitim razvojnim periodima igrača treneri treba da obrate pažnju.

Tipsarević će boravak u Singapuru iskoristiti da pomogne i mladim igračima. U saradnji sa Teniskim savezom Singapura dogovoreno je da četiri mlada teniska talenta prate Janka sve vreme tokom njegovog boravka, a tom prilikom će im on deliti savete, pričati o životu na ATP turu i podučavati ih o svemu što je neophodno da se dospe u vrh svetskog tenisa.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA