HET-TRIK TITULA: Fetel šampion posle kišnog ludila u Brazilu! (FOTO)(VIDEO)

Najmlađi trostruki šampion u istoriji Formule 1 odbranio je krunu kao šestoplasirani u poslednjoj trci sezone na "Interlagosu". Alonsu nije bilo dovoljno drugo mesto da osvoji svoju treću krunu u karijeri

  • 0

Ludnica u Brazilu! Kiša, izletanja, preticanja, brz pit-stop, nespreman pit-stop, "sejfti kar" više puta izlazio na stazu... Svega je bilo na poslednjoj trci sezone na "Interlagosu".

Ono što je najbitnije je da je vozač Red bula Sebastijan Fetel i treći put zaredom osvojio titulu i postao najmlađi vozač u istoriji kome je to pošlo za volanom. Pre njega su to uspeli samo Huan Manuel Fanđo i Mihael Šumaher, koji se opet oprostio od profesionalnog auto-moto sporta.

Fernando Alonso se borio do kraja, ali drugo mesto mu nije bilo dovoljno da osvoji svoju treću titulu posle onih 2005. i 2006. godine.

Ako to ikoga zanima, Dženson Baton je pobedio na današnjoj trci.

Red bul je objedinio dve krune - za vozača i u konkurenciji konstruktora!

- Ti si šampion sveta, majstore! Treći put zaredom, bravo - poručivali su Fetelu iz tima preko radija.

Fetel je vrlo loše startovao kada je došlo do kontakta sa Brunom Senom i oštetio je svoj bolid vozač Red bula. U prvih pet-šest krugova konkurent za titulu Fernando Alonso napravio je takođe nekoliko grešaka i jednom i izleteo sa staze, a ispali su i Perez, Maldonado, Sena...

Hulkenberg je sjajno vozio i kasnije i preuzeo vođstvo od Džensona Batona, ali je kasnije napravio nekoliko grešaka, pa imao udes sa Luisom Hamiltonom, kojeg je izbacio sa trke.

Osim Nemca, pometnju među "glavnim vozačima" uneo je i Japanac Makui Kobajaši, koji je prvo pretekao Fetela, napravio uslugu Alonsu, a zatim i njega pretekao.

Sebastijan Fetel je imao još pehova. Imao je slabu komunikaciju sa svojim timom, pa je 19 krugova pred kraj otišao u boks, a njegovi mehaničari nisu ni bili spremni za njega. Onda odlazi Alonso u boks i vraća se na treću poziciju iza klupskog drugara Felipea Mase, a Fetel je sedmi. U tom trenutku bili su izjednačeni u bodovima, ali bi Nemac uzeo titulu jer je imao veći broj pobeda u šampionatu.

Do kraja je Alonso pretekao Masu i bio drugi, a Fetel Šumahera i Alonsu je tu bilo u igri da jedeino se nešto desi Batonu i on ga pretekne ili da se nešto dogodi Fetelu, jer drugačije nije mogao da dođe do apsolutne pobede. Alonsu je pobeda bila preko potrebna, pobeda koju nema još od jula i trke u Nemačkoj, ali...

Do kraja je još jednom izašlo vozilo bezbednosti na stazu i Fetel je završio i treću godinu zaredom sa titulom.

Fetel je trijumfovao sa ukupno 281 bodom ispred Španca Fernanda Alonsa sa 278 i Finca Kimija Raikonena sa 207 bodova.

(D. G. / Foto: Tanjug/AP)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA