NBA: Sparsi vezali treću pobedu, Niksi "pokidali" Detroit (VIDEO)

Njujork Niksi bez Amarija Stodemajera lako savladali Detroit 121:100. San Antonio se mučio sa Torontom ali im slomio otpor posle dva produžetka 111:106. Bruklin Netsi razbili Portland u poslednjoj četvrtini i ostvarili 6 pobedu u novoj hali 98:85

  • 0

Njujork Niksi nastavili su svoje sjajne partije ove sezone. Iako bez Amarija Stodemarija u ekipi, Niksi su bez problema savladali Detroit Pistonse 121:100. Vodili su domaći skoro sve vreme i u proseku su na utakmci postigli po 30 poena u svkoj četvrtini.

U prvoj četvrtini Nikse je apsolutno na svojoj leđima nosio najbolji igrač ekipe Karmelo Entoni koji je imao šut iz igre 6 od 7 od kojih je pogodio sva tri šuta van linije 6.75 m. Naravno, kao i obično Melo je kasnije malo pokvario svoj prosek šutirajući na kraju 10 od 18, ali je zabeležio ukupno 29 poena. Do poluvremena su se ekipe menjale u vođstvu ali su Niksi otišli na odmor sa čak 20 poena prednosti 64:44.

Kako je krenulo drugo povreme tako je Detroit napravio seriju 15-3 i stigao na osam poena razlike, ali to je bilo otprilike sve što su mogli da urade. Onda su proradili i Dž.R. Smit koji je ostvario dabl-dabl učinak sa 15 poena i 10 skokova a upisao je i pet asistencija i Stiv Novak koji je pogodio pet trojki iz sedam pokušaja i zabeležio čak 18 poena.

Uz njih trojicu, dvocifreni broj poena postigla su još trojica igrača, Čendler 13, Felton 14 i Volas 15. S druge strane Prins i Maksiel su zajedno ubacili 10 poena, ali su zato na visina zadatka bili Vilanueva sa 17 ubačenih koševa i Brendon Najt sa 21 poenom i 5 asistencija.

San Antonio je nastavio pobedničku seriju i protiv Toronta, do duše jedva, tek posle dva produžetka, ali su dokazali da su najbolja gostujuća ekipa u NBA. Skoro sve je bilo nerešeno. Prvo poluvreme, i naravno kraj kao i kraj prvog produžetka, a zamalo da tako bude i sa četvrtinama.

Opet je trojka predvodila tim Grega Popovića - Toni Parker sa 32 poena i šest skokova, Manu Đinobili sa 15 poena, sedam skokova i pet asistencija i Tim Danakan sa 26 poena, šest asistencija ali je zabeležio i tri blokade za vreme meča čime je stigao do brojke od 2.500 blokada u svojoj NBA karijeri.

S druge strane su bili sjajni mladi Valančijunas, Damar Derozan i Kajl Louri gde su svi imali preko 20 poena. Neslavan meč imao je Andrea Barnjani koji je imao čak osam skokova, i po blokadu, asistenciju i ukradenu loptu ali je zato njegov šut iz igre bio očajan - dva od 19 iz igre i nijedna pogođena trojka iz sedam pokušaja, što je navelo ljude na mnog šale na njegov račun na društvenim mrežama.

Toni Parker je na kraju meča promašio šut za pobedu dve sekunde pre kraja, a onda su na kraju prvog produžetka Sparsi opet imali napada za pobedu, ali je Timi Di bacio jednu vrlo lošu loptu sa aut linije. u Drugom produžetku su već rutinski odradili posao za 11 pobedu ove sezone.

Bruklin Netsi su pobedili i petu utakmicu za redom u svojoj novoj Barklajs areni. Ovoga puta na noge su im došli momci iz Portlanda 98:85. Tokom celog meča bio je tesan rezultat, ali su domaći iz predgrađa Njujorka uspeli da slomem Blejzerse u poslednjoj četvrtini koju su dobili 28:15.

Sjajan je bio Deron Vilijams u Netsima, zabeležio je 15 poena uz  12 asistencija ali i čak četiri blokade što mu je rekord karijere. Pratili su ga Džo Džonson sa 21 poenom., Bruk Lopez sa 15 poena i osam skokova, ali i još jedan igrač sa dabl-dabl učinkom Kris Hamfris (14p, 10 sk. ).

Pobedu domaćih donela je duža i bolja klupa koja je postigla 31 poena dok je klupa Portlanda ubacila samo devet poena. Bruklin je posle ove pobede na trećem mestu Istočne konferencije, odmah iza Majamija i NJujorka.

REZULTATI:

Njujork - Detroit 121:100

Toronto - San Antonio 106-111,(produžetak)

Bruklin - Portland 98:85

Filadelfija - Feniks 104:101

Orlando - Boston 110:116 (produžetak)

Denver - Nju Orleans 102:84

(D. G.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA