ČOVIĆ: Zvezda nije u upravi imala Franju Tuđmana kao neki drugi!

U emisiji "Stav Srbije" TV Prva, član Radne grupe je, uz provokaciju na račun večitog rivala, istakao da je čitav dug u kom je Crvena zvezda nastajao od 2004. godine, pošto je Dragan Džajić ostavio klub sa 1,5 miliona evra u plusu.

  • 14

Predsednik KK Crvena zvezda i član Radne grupe konsolidaciju fudbalskog kluba Nebojša Čović rekao je da je Zvezda simbol srpstva i da "crveno-beli" nikada u upravi kluba "nisu imali ime poput Franje Tuđmana, kao neki drugi".

U gostovanju u emisiji TV Prva "Stav Srbije", Čović je ovom izjavom uzburkao zatišje oko jedva uspostavljenog primirja dva najveća kluba u Srbiji. Pitanje je da li će odgovoriti neko od predstavnika SD Partizan, na čijem je čelu trener KK Partzian Duško Vujošević. Podsetimo, Vujošević i Čović su u nedavnom ratu saopštenjima degradirali odnose dva košarkaška kluba.

Čović je potom počeo optimističku priču o oporavku fudbalskog kluba.

- Prvo što mora da se uradi jeste da se uvede red, jer dosta je bilo rasipništva. Potrebno je vreme, nema čarobnog štapića i optimista sam ako se dobro zasuku rukavi i uvedu pravila igre. Ne može tim da igra dobro, a da ima organizacione i finansijske probleme. Zvezda ipak nema pravo da traži neku drugu ambiciju osim da bude prva, bilo koji sport da je u pitanju - rekao je Čović.

On je istakao da je čitav dug u kom je Crvena zvezda nastajao od 2004. godine, pošto je Dragan Džajić ostavio klub sa 1,5 miliona evra u plusu.

Prema njegovim rečima, u pregledu dugovanja biće uzeto u obzir i ko je u kom periodu bio predsednik kluba, i šta se u kom periodu dogodilo.

- Naš posao je da utvrdimo da li su ugovori koje je zaključila Zvezda bili štetni ili ne. Klub je bio u pozitivi 1,5 milion evra kada je 2004. godine otišao Dragan Džajić - rekao je Čović i istakao da su u prethodnom periodu mesečni troškovi za mobilne tefone i reprezentaciju bili i po više od milion dinara mesečno.

Prema njegovom mišljenju, postoje dva puta za Zvezdu: da odmah bankrotira ili da bude napravljen reprogram sa grejs periodom od minimum dve godine, bez zateznih kamata i da se glavni dug obračuna u valuti. On se izjasnio protiv bankrota Zvezde i Partizana.

- Nije dobar model ni za koga da sad jednostrano gurnemo u bankrot Zvezdu i Partizan - rekao je Čović.

Čović je napomenuo i da su pojedine banke koje su Crvenoj zvezdi davale kredite ugovorom predvidele pravo da mogu da prodaju i po četiri fudbalera ovog kluba!

- To je nesprovodivo, kao i mogućnost da neke ofšor kompanije imaju pravo na prodaju fudbalera Crvene zvezde - rekao je Čović.

(Telegraf.rs/Večernje novosti)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sale

    26. novembar 2012 | 11:42

    Ali ima tebe, sto jos gore, sve stranke i klubove si promenio, iz ljubavi, ali prema novcu. Ceka te Zabela cviki.

  • Dugi

    26. novembar 2012 | 10:19

    Necija sreca sto hvala Bogu nema tebe u upravi...

  • Partizan zauvek

    26. novembar 2012 | 10:49

    Gospodine Covicu, mnogo veci zlocinci su sedeli i sede i zvezdi od (S)Franje koji su doveli zvezvdu do gasenja. Ovaj je bar nesto stvorio.Kranje je vreme da se bavite problemom duga od 50 miliona evra i to ko je sve podkradao bivseg svetskog i evropskog prvaka. Nema bilo koji navijac zvezde bio on u upravi ili ne da ima ekskluzivno pravo na to da je Srbin i da je zvezda jedini srpski klub.Prvo svoje smece ocistite pa onda mozete da komentarisete ostalo.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA