KIMI, KUDA? Raikonenu zasmetala zatvorena kapija na stazi (VIDEO)

Finski vozač Formule 1 je posle proklizavanja izleteo sa staze i produžio na pomoćnu stazu, kako bi se što pre vratio u trku, ali...

  • 0

Na trci za Veliku nagradu Brazila, sve oči ljubitelja Formule 1 bile su uprte u novog-starog šampiona Sebastijana Fetela i Fernanda Alonsa, ali je nekadašnji šampion i jedan od najboljih vozača Kimi Raikonen uspeo da ukrade malo pažnje za sebe.

Finac je u jednom trenutku trke izleteo sa staze zbog proklizavanja na mokroj stazi, ali umesto da se okrene i vrati, Raikonen je produžio na pomoćnu stazu, kako bi se što pre vratio u trku. Dobra zamisao - ali je vozač Lotusa ugledao zatvorenu kapiju na kraju staze. Morao je Finac na kraju da se zaustavi, da okrene bolid i vrati se istim putem kojim je i došao.

Izgubljeni Kimi je nasmejao sve, a posle trke je priznao i zašto se odlučio na taj potez.

- Izleteo sam u poslednjoj krivini 52. kruga jer nisam ništa video, kaciga mi je bila prljava i zamagljena. Na tom mestu je, inače, moguće da se vrati na stazu koristeći pomoćnu stazu za prilaz boksu, ali morate da prođete kroz kapiju, koja je ovaj put bila zatvorena. Isto sam uradio i 2001. godine, ali tada su vrata bila otvorena. Neko ih je danas zatvorio. Sledeće godine ću se pobrinuti da budu otvorena - rekao je Raikonen, koji je sezonu završio na trećem mestu iza Fetela i Alonsa.

U Interlagosu je bio deseti.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA