Lijetuvos u "večitom" derbiju Litvanije poražen od Žalgirisa

Žalgiris, zahvaljujući Marku Popoviću i dobroj odbrani, slavio u Viljnusu sa 90:79, pa sada košarkaši Ritasa u "Pionir" stižu sa dva vezana poraza

  • 0

Najveći derbi litvanske košarke, duel između Lijetuvos Ritasa i Žalgirisa pripao je momcima iz Kaunasa. Oni su u Viljnusu sa 90:79 (20:26, 23:20, 25:17, 22:16) dobili ekipu koja već u sredu dolazi u Beograd, na noge Partizanu u odlučujućoj utakmici za plasman u Top 16.

Žalgiris, šampion Litvanije, ispostavlja se, i ove sezone ima bolji tim od Lijetuvosa, a do pobede u Viljnusu došli su "iz" dobre odbrane koja je inicirala seriju lakih poena kojim je minus od osam poena pretvoren u plus. Istina, poluvreme su dočekali u deficitu od tri poena (43:46), ali su u trećoj četvrtini, zahvaljujući prodorima Marka Popovića, slomili otpor rivala. Stečenu prednost rutinski su i pored zdušne podrške Lijetuvosu s tribina sačuvali.

Žoan Placa, trener Žalgirisa, zbog povrede nije mogao da računa na Darijuša Lavrinoviča. Popović je dao 20, Ibi Džaber 16, dok je Nemanja Nedović, naš reprezentativac ubacio 11 poena. Seibutis je sa 25 bio najefikasniji akter meča.

Partizan i Ritas u "Pioniru" igraju u četvrtak (20.45), a posle sedam utakmica obe ekipe imaju po pobedu i šest poraza. Litvanci su "crno-bele" kod kuće pobedili sa 69:61.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA