KREATORI ZVEZDINOG MINUSA: Najviše trošili Piksi i Lukić

Kako je najavio član Radne grupe Nebojša Čović, u pregledu dugovanja biće uzeto u obzir i ko je u kom periodu bio predsednik kluba, i šta se u kom periodu dogodilo

  • 0

Radna grupa za oporavak FK Crvena zvezda došla je do sazanja da je klub počeo da gradi svoje dugove kada je na predsednik bio Dragan Stojković Piksi, da bi nastavio u kratkom mandatu Dan Tane a onda pred vrata stečaja stigao tokom predsednikovanja Vladana Lukića.

Prema rečima člana Radne grupe Nebojše Čovića, u pregledu dugovanja biće uzeto u obzir i ko je u kom periodu bio predsednik kluba, i šta se u kom periodu dogodilo.

Podsetimo, proslavljeni Zvezdim fudbaler i sada trener Nagoje, Dragan Stojković, rekao je u januaru ove godine prilikom boravka u Beogradu da mu je prikazano da je dug kluba osam miliona evra kada je preuzeo funkciju predsednika.

To se baš ne poklapa sa Čovićevom izjavom da je Dragan Džajić u svom mandatu ostavio klub 1.5 miliona evra u plusu. Do dolaska Stojkovića, klub su vodili Miloš Marinković i Milan Vujin.

- Na kraju 2006. godine, minus je bio 500.000 evra, a u čekovima smo imali nenaplaćenih 1.2 miliona evra od transfera Žigića. U januaru 2007. sam otišao i ne znam kako je napravljen toliki dug - rekao je bivši generalni sekretar kluba Nebojša Leković, koji je potom obrazložio "poznate razloge za svoj odlazak":

- Deo uprave je smatrao Zvezdu treba prodati kao da je u pitanju "C market" i tome sam se usprotivio. Pogotovo što je pre toga u maju 2006. godine Telekom Srbija hteo da uloži ozbiljan novac u klub, kada je tadašnji pri čovek Draško Petrović rekao premijeru Vojislavu Koštunici da "treba podići klub na pravi", na šta je ovaj odgovorio da je to sjajna ideja, ali se sve na tome završilo  rekao je Leković.

Zvezda je u svoj minus ubacila još 14 miliona evra, naparavivši minus od 15.5 miliona, a takvo stanje je zatekao naredni predsednik kluba Toplica Spasojević.

- Kada sam došao, dug je bio 14 miliona, a kada sam otišao bio je 16 miliona. Uložili smo novac u renoviranje glavnog terena, postavljanje veštačke trave na dva pomoćna, uređenje svlačionica i reflektora. Nismo završili sve što smo hteli, a ideja je bila da posle uložimo omladinsku školu i skauting - rekao je Spasojević za "Blic".

Dan Tana nije uspeo da popravi stanje, a dugovalo se "svima živima", pa je minus do trenutka kada je Lukić preuzeo klub iznosio 29.1 milion dolara. Po do sada pročešljanim dokumentima, on je 48,4 miliona - za sada...

MIHAJLOVIĆ: NE SEĆAM SE DA LI MI ZVEZDA NEŠTO DUGUJE

Na potraživanja Crvenoj zvezdi dok je nastavljao karijeru u Italiji, selektor Srbije Siniša Mihajlović je zaboravio.

- Ne znam, ne sećam se više davno je bilo. Iskreno, zaboravio sam da li mi Zvezda duguje... - rekao je Miha "Sportu".

(Telegraf.rs/Blic)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA