JOŠ JEDAN KLINAC: Arsenal daje 20 miliona funti za Zahu (VIDEO)

Menadžer Arsenala Arsen Venger spreman je da izdvoji veliku sumu novca za 20-godišnjeg napadača Kristal palasa

  • 0

Francuski stručnjak na klupi Arsenala Arsen Venger ne prestaje sa trendom kupovine mladih i neafirmisanih igrača. Sledeći na spisku je Vilfred Zaha.

Ne mnogo poznat, ali ove sezone izbio je u prvi plan i privlači najviše pažnje u engleskom Čempionšipu, gde njegov Kristal palas zauzima vodeću poziciju, a vunderkid poreklom iz Obale Slonovače najbolji je igrač ovog tima.

Arsen Venger zajedno sa bivšim pomoćnikom Petom Rajsom i skautom Stivom Roulijem već duže vreme prati mladog napadača Kristal palasa, zainteresovanost je potvrdio pre više od mesec i po dana, a sada je definitivno zagrizao i za kupovinu mladog Zahe.

Zaha je na sajtu transfermarkt.co.uk procenjen na nešto više od tri miliona funti, ali je početna cena s kojom Arsenal kreće u pohod na tamnoputog klinca devet milion engleskih novčanica, ali predsednik "orlova" neće pustiti svog najboljeg igrača tako lako pa se procenjuje da će cena za njega dostići i 20 miliona funti.

- Pratimo svakog igrača koji bi mogao da pojača naš tim, ali on nije na spisku više od ostalih - tajnovito je izjavio Venger na pitanje zatransfera Vilfreda u Arsenal.

Pored "tobdžija", za Zahu su zagrizli i Liverpul i obe ekipe iz Mančestera. Mladi napadač je privukao pažnju i kada je 14. novembra debitovao za nacionalniu selekciju Engleske na utakmici protiv Švedkse, kada je u 83. minutu zamenio Rahima Sterlinga.

Venger je, takođe, rekao da budućnost kluba mora da se gradi na mladim engleskim igračima koji su privrženi timu kao što je Džek Vilšer.

- Stvorili smo tim u kojem imamo veliki broj mladih britanskih igača kao što su Gibs, Čemberlen i Vilšir. Tu su još Volkot i Remzi sa kojima želimo da potpišemo dugoročne ugovore. Domaći fudbaleri garantuju stabilnost pošto žele da ostanu duže. Ipak, prilikom dovođenja pojačanja odlučivaće kvalitet, a on je najvažniji.

Vilfred Zaha je ove sezone za Kristal palas odigrao 19 mečeva, postigao četiri gola, imao nekoliko asistencija a nekoliko puta je bio proglašen i za igrača utakmice.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA