Kako je Bajern obmanuo navijače

Umesto napadača ekstra klase, pristalicama nemačkog fudbalskog velikana darovan lični dres u elektronskoj formi

  • 0

Propagandna akcija nemačkog fudbalskog velikana Bajerna izazvala je kontraefekat kod njegovih navijača. Doživela je, zapravo, fijasko. Gnev pristalica izražen je za kratko vreme kroz 5.180 negativnih komentara na zvaničnom sajtu kluba.

Kako je Bajern obmanuo svoje poklonike? Na Fejsbuk stranici slavnog minhenskog tima u četvrtak 26. januara pojavilo se obaveštenje da u 14 časova počinje pres-konferencija uživo na kojoj će sportski direktor kluba Kristijan Nerlinger da promoviše pojačanje – napadača ekstra klase.

Navijači su se dugo sporili na društvenim mrežama da li je to Argentinac Karlos Tevez (Mančester Siti), Bugarin Dmitar Berbatov (Mančester Junajted) ili Švajcarac albanskog porekla Šerdan Šakiri (Bazel). Nagrnuli su pa je za kratko vreme Bajernova stranica bila među najposećenijima u Nemačkoj.

U čemu je bila fora? Umesto novog golgetera, svaki posetilac je video svoje prezime na dresu s brojem 8. To ih baš i nije obradovalo. Naprotiv. Bajern se vajkao kako je samo hteo da se dokaže koliku popularnost ima i na društvenim mrežama i da su mu navijači svetinja pa ih je zato darovao ličnim dresom u elektronskoj formi.

„Svaki Bajernov fan je naše spektakularno pojačanje. Naš 12. igrač” – pisalo je u poruci nasamarenim pristalicama.

(Telegraf.rs/G.A.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA