POBEDA ČUVA NADU ZA TOP 16: Partizan se kockao, ali ipak savladao Ritas!

U utakmici osmog kola Evrolige, košarkaši Partizana su u završnici meča pobedili Lijetuvos Ritas 75:74 (18:11, 7:14, 20:18, 16:23). Matematika je i dalje na strani "crno-belih" za prolazak u Top 16 pred odlučujuće utakmice sa Barselonom i Broz Basketom

  • 1

Košarkaši Partizana zabeležili su veoma bitnu pobedu nad Lijetvusom Ritasom u osmom kolu Evrolige rezultatom 75:74 (18:11, 7:14, 20:18, 16:23).

"Crno-belima" je bila neophodna pobeda veća od osam razlike, kako bi održali šansu za prolaz u Top 16 fazu, a ponovo krcati "Pionir" bio je na visini zadatka u navijanju. Bitno je da je trijumf zabeležen, a sada se kombinatorika menja pred gostovanje Barselone naredne nedelje.

Najefikasniji pojedinci u Partizanu bili su Bertans sa 14, Lučić sa 13, Musli sa 12 i Milosavljević i Gordon sa po 10. S druge strane su to bili Nedović sa 16, Radošević sa 15 i Seibutis i Blums sa po 12 poena. 

SERIJA PARTIZANA, PA RITASA, PA PARTIZANA...

Serija od 8:0 za koju su se pobrinuli Lučić, Milosavljević i Milutinov sprečila je Litvance da postignu koš u skoro pet minuta igre. Odlična odbrana, ali i strpljivi napadi doneli su vođstvo Partizana od 18:9. Osim kapitena Lučića, istakli su se Vesterman i Milutnov, jer je Francuz odlično "pronalazio" sprskog centra pod košem.

U drugoj deonici su se gosti razigrali, a domaći izgrešili. Brzo su izjednačili Litvanci na 18:18, a onda stigli i do prvog vođstva 25:21. Usledila je nova serija od 9:0 Partizanovih košarkaša koji su jurili pobedu, krunisana trojkom Davisa Bertansa. Nedović je potom uzvratio i svojom serijom od pet poena je ponovo Lijetuvos Ritas doveo do vođstva. I taj niz je presekao sjajni Bertans novom trojkom posle koje su "crno-beli" ponovo preokrenuli i završili poluvreme sa +6 (39:33).

Delovalo je da je Partizan na startu treće deonice prelomio meč, jer je brzo poveo sa 12 razlike, poenima Vestermana i Gordona. Vujoševićeva ekipa je održavala razliku oko deset poena, ali Litvanci su preko Ivanova i Blumsa uspeli da smanje na svega -3. Posle tajm-auta, "crno-beli" su za napad postigli pet poena - Bertans je postigao trojku uz faul, promašio slobodno bacanje, ali je odmah uhvatio loptu i izvojevao uspešan napad za Partizan.

Boljka Ritasa iz prve deonice je u najgorem trenutku prešla na Partizan. Skoro pet minuta nije bilo koša za "crno-bele" u poslednjoj četvrtini. Za nešto više od tri minuta, košarkaši Ritasa su napravili su seriju od 9:0 i poveli 60:59. Sudijske odluke su bile prestroge, pa je usledila zaglušujuća buka u "Pioniru" koja je najavila neizvesnu završnicu.

Nedović je drugom trojkom povisio na 66:63, ali je Partizan sumanitum, ali atraktivnim potezom Vestermana, koji je slučajno namestio Gordonu ali-up, povratio vođstvo od pola koša. Bivši Zvezdin plej je potpuno proradio u poslednjim minutima i nije dozvoljavao nervoznom Partizanu da se odlepi. Previše grešaka poput onih u koracima i vođenju koštale su "crno-bele" akcija, ali su promašaji Lijetvuosa ipak doneli pobedu Partizana od pola koša razlike!

Po završetku utakmice, trener Duško Vujošević je odmah istakao da je bio nezadovoljan suđenjem u poslednjoj četvrtini.

U drugoj utakmici Grupe D, CSKA Moskva je savladao Broz Basket 97:89. U petak se sastaju Barselona i Bešiktaš.

EVROLIGA, 8. kolo:

Četvrtak:

Himki - Kantu 77:53

Panatenaikos - Olimpija 80:72

Makabi - Šalon 78:73

Alba - Prokom 67:64

Kaha Laboral - Armani 64:62

Cedevita - Anadolu Efes 73:81

Broz Basket - CSKA 89:97

Partizan - Lijetuvos Ritas 75:74

Petak:

Real Madrid - Fenerbahče

Montepaski Sijena - Unikaha

Žalgiris - Olimpijakos

Bešiktaš - Barselona

(B.M.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • del.vz

    30. novembar 2012 | 08:05

    antipropaganda košarke-grob.igraju na 50 koševa po utakmici i nazovi pobedu sa koš-dva razlike i tako mogu dok im ne dodje nba ekipa kao što je ZVEZDA.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA