NBA: San Antonio pred kaznom, Popović nije skinuo četiri igrača

Trener Spursa Greg Popović nije uvrstio u tim četiri najbolja igrača Dankana, Đinobilija, Parkera i Grina, što je razbesnelo komesra Dejvida Šterna, koji je najavio kaznu za "mamuze"

  • 0

NBA ekipa San Antonio nalazi se pred žestokom kaznom lige zato što je trener Grega Popović, mimo svih standarda, poslao četiri ključna igrača Tima Dankana, Tonija Parkera, Manua Đinobilija i Danija Grina kući umesto sa ekipom u Majami.

To je razbesnelo komesara lige Dejvida Šterna, koji je najavio kaznu za Spurse zbog nepoštovanja igre.

- Izvinjavam se svim navijačima, ovo je bila neprihvatljiva odluka i klub će snositi posledice - poručio je Štern.

Sa druge strane, trener Popović je rekao da ima pravo da odmara igrače zbog teškog rasporeda.

Svako ima pravo da donese odluku na osnovu svog rasporeda. Mi smo ovog meseca imali čak 11 utakmica na gostujućem terenu, a nakon meča sa Majamijem imamo ponovo desetodnevni put - poručio je Popović.

Zanimljivo, umalo da okrnjeni San Antonio, bez veterana Tima Dankana, Tonija Parkera, Manua Đinobilija i mladog Danija Grina, pobedi šampiona na Floridi.

Tek trojkom večitog "vinera" Reja Alena, 22,6 sekundi pre kraja, Hit je osigurao pobedu protiv debelo oslabljenog sastava iz Teksasa - 105:100, u noći između četvrtka i petka.

Lebron Džejms predvodio je Majami sa 23 poena, pa je tako i uzeo loptu da reši stvar 30 sekundi pre kraja, pri vođstvu gostiju od 97:98. Nije uspeo u nameri da odigra "1 na 1", umalo je izgubio loptu, a kada je se ponovo dočepao, ugledao je zaboravljenog Alena i... Dogodilo se neminovno.

U drugom meču večeri viđena je još jedna drama. Pet desetinki pre poslednje sirene, Denver nagetsi imali su ubacivanje na polovini Golden Stejt voriorsa, igralo se za Andrea Iguodalu, koji je pogodio trojku pri rezultatu od 106:105 za domaćine.

Ali koš nije priznat jer igrač Denvera nije uspeo na vreme da izbaci loptu iz šake, "00:00" pojavilo se na tabli pre izbačaja i sudije su presudile u korist Golden Stejta, koji se tako probio na vrh divizije Pacifik, sa istim skorom kao L. A. klipersi, a ispred L. A. lejkersa.

REZULTATI:

Majami - San Antonio 105:100

/Džejms 23, 7 as - Nil 20, 7 as/

Golden Stejt - Denver 106:105

/Li 31 - Iguodala 22/

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA