PADA LI ODLUKA 4. DECEMBRA? Srpskim navijačima zabranjeno da idu u Zagreb?

Rođendanu HNS u Zagrebu prisustvovaće nacionalni savezi, kao i Mišel Platini i Sep Blater! Ivan Ćurković smatra da je rano za "priču" o gostovanju Srba u Zagrebu

  • 3

JOŠ JE VRELO! Ako je suditi na osnovu poslednjih okršaja srpskih i hrvatskih navijača tokom rukometnog Evropskog prvenstva u Srbiji, gostovanja navijača u dvobojima "orlova" i "kockastih" neće biti.

Mnogi se pribojavaju masovnih sukoba na ulicama Zagreba, ali je zanimljivo da zvanično još niko iz fudbalskog sveta zvanično nije progovorio o mogućem istorijskom dogovoru dva saveza, koji će jedino posredstvom UEFA biti odrađen.

Idealna prilika za konačni dogovor je 4. decembar, 100. rođendan HNS, kada će na jednom mestu biti ljudi iz FSS, HNS i evropske i svetske kuće fudbala, ali u našem Savezu odbacuju takvu mogućnost.

- Verujte mi još je rano za priču o meču između Hrvatske i Srbije i o svim detaljima vezanim za meč, pa i za priču o navijačima. Neće biti vremena za to, a i mi se nećemo opterećivati tima. U stalnom smo kontaktu sa njima, tako da će biti prilike da pričamo o tome - kaže predvodnik srpske ekspedicije u Zagrebu Ivan Ćurković povodom utakmice 22. marta između Hrvatske i Srbije.

- Neće biti nikakvog sastanka sa čelnicima hrvatskog Saveza, jer mi idemo na proslavu 100 godina od osnivanja HNS. Nema vremena za bilo kakve sastanke formalne ili neformalne, jer mi smo samo gosti. Idemo da čestitamo, da se vidimo sa prijateljima i to je to.

- Ovde će ipak biti ceo fudbalski svet od Sepa Blatera predsednika FIFA, preko Mišela Platinija, predsednika UEFA i ostalih zvaničnika evropskih saveza što će biti lepa prilika za druženje - poručio je Ćurković.

Dvanaest godina je prošlo od meča u Zagrebu, kada su Hrvatska i Jugoslavija odigrale meč u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2000. godine. Tada je bilo suludo razmišljati o tome hoće li srpskih navijača biti u Zagrebu, baš kao i pre toga hrvatskih u Beogradu.

Vremena su se otada promenila. Nekoliko košarkaških i rukometnih gostovanja u Hrvatskoj i Srbiji, donekle su spustili barijeru koja se činila nepremostivom, iako je i tada bilo incidenata.

Pomenućemo samo istorijsko gostovanje gostovanje "grobara" u Zagrebu u jadranskoj ligi, pa rukometne mečeve Partizana i Zagreba u Kupu EHF. "Grobari" i "Bed Blu Bojsi" su posetili prestonice što je izazvalo nerede. Pomenuti rukometni okršaj Srbije i Hrvatske u polufinalu Evropskog prvenstva u Beogradu poslednji je bliski susret navijača.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • www.MythBuster.rs

    30. novembar 2012 | 22:56

    Ma hajde, dosta Srbima da gledaju poraz na Marakani, previše bi im bilo to isto i na Maksimiru.

  • Dragan_hkv

    30. novembar 2012 | 23:15

    Pa ni nema baš puno onih koji bi išli u Zagreb gledat poraz Srbije, bar mislim.

  • sunašce

    1. decembar 2012 | 10:14

    Zadnji put bilo ono kad su na Marakani ugasili struju da Hrvatska ne bi razbila Jugoslaviju?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA