EKSKLUZIVNO: OČI U OČI SA BED BLU BOJSIMA

Respektujemo "delije" i "grobare", ali ih se ne plašimo. Uskoro dolazimo na Marakanu da navijamo za Hrvatsku! Pitali smo Prosinečkog: "Zar je moguće da Srbi više vole fudbal od nas?" - Rekao je: "Ne, Srbi ne vole više fudbal, vole Crvenu zvezdu..."

  • 3

* "Bila bi frka da Srbi dođu u Zagreb."

* "Rukomet sam gledao jednom u životu, kao i vaterpolo. Ali išao sam u Kranj kada je bila frka sa                     Srbima."

* "Moj drug je letos šetao po Beogradu u Hajdukovoj majici i niko ga nije dirao. Gore bi mu bilo da je imao Zvezdin ili Partizanov dres."

* "Respekt "ciganima", "grobarima" i "radovcima", ovo ostalo je smešno."

* "Mamić je pokušao da među nas infiltrira svoje kriminalce i mafijaše, nije mu prošlo."

* "Prodali su meč Lionu, obrukali nas za sva vremena. Cela Evropa se sprdala sa Dinamom."

* "Dolazimo u Beograd na kvalifikacije za SP ako nam naša policija ponovo ne zabrani."

Bed Blu Bojsi. Ime govori za sebe svima koji znaju o čemu se radi. Čuvena navijačka grupa zagrebačkog Dinama. Neki njeni viđeniji članovi bili su pre nekoliko dana u Srbiji. Došli da navijaju za hrvatske rukometaše. Kažu da se uopšte nisu "primili" na rukomet, da ih taj sport uopšte ne zanima, ali da nisu mogli da propuste priliku da dođu u Beograd i navijaju protiv Srba!

Reporter Telegrafa proveo je sa njima nekoliko sati pre polufinalne utakmice Evropskog prvenstva. Videlo se da im "ne pasuje" što razgovaraju sa "sedmom silom", ali priča nekako sama teče... Poput svih žestokih momaka sa tribine, ni ovi BBB ne vole medije, ni priču sa njima. Kao da su navikli da ne veruju "sedmoj sili"... Kažu i da su novinari najviše krivi za stvaranje zapaljive atmosfere. Pričamo sa Tomislavom, ostali dobacuju...

Šta bi bilo da Srbi dođu u Zagreb?

"Bila bi frka. Znamo da bi i oni došli, isto kao što smo i mi došli ovde."

Da li biste napali nekoga da znate da je Srbin?

"Ne bismo, ako vidimo da su to obični ljudi. Ako se ne bi šepurili sa nekim navijačkim ili četničkim simbolima, ne bismo ih dirali. Mada, znaš kakvi su navijači, uvek možeš da naletiš na nekog "nervoznog". A možeš imati i sreće da te niko ne primeti. Recimo, moj drug je letos ceo dan šetao po Beogradu u "Hajdukovoj" majici i niko ga nije dirao. Niko ga nije ni primetio. Posle mi je rekao da bi mu sigurno bila veća frka da je u Beogradu nosio dres Zvezde ili Partizana."

Važite za najjaču navijačku grupu u Hrvatskoj, koga respektujete od srpskih "kolega"?

"Cigane" i "grobare" naravno. I "radovce". Jeste da ih je malo, ali dobro su organizovani. Ovo ostalo je smešno. Slično je i kod nas u Hrvatskoj. Tu smo mi, pa Torcida i donekle Armada.

Već dugo ste u sukobu sa direktorom Dinama Zdravkom Mamićem. Kako tu stoje stvari?

"Mi već godinama pokušavamo da dobijemo rat sa Mamićem. On je pokušao da infiltrira svoje kriminalce i mafiju među nas, ali mu nije prošlo. Odlučni smo u borbi protiv njega, ali šta ćete kada je povezan sa svim i svačim. Političari mu drže leđa. I ovi bivši i ovi sadašnji. I veći deo medija je uz njega. Neverovatno je šta je on napravio od kluba. Cela Evropa se sprdala s Dinamom zbog "sedmice" protiv Liona."

Mnogo se pričalo o tom meču. Da li je zaista prodat?

"Mi mislimo da jeste. Pogotovo kada su čuli rezultat iz Amsterdama (Real tukao Ajaks, što je omogućavalo Lionu da prođe dalje ako ubedljivo pobedi u Zagrebu prim.aut.). Znate, Mamić je dobar sa predsednikom Liona, ranije mu je prodao Lovrena i tako je to išlo... Obrukali su klub za sva vremena. Igrali smo mi i ranije Ligu šampiona i "kidali se" sa "Mančester Junajtedom". A sada, budemo poslednji u grupi, tim se obruka, a Mamić kaže da je to najveći uspeh u klupskoj istoriji!"

Zašto je tako mala poseta na utakmicama hrvatskog fudbalskog prenstva? "Zvezdu" u Beogradu prosečno gleda po 15.000 ljudi, "Dinamo" u Zagrebu 1.000...

"Čuli smo za to. Video sam i da je bila puna Marakana protiv Rena. Nedavno smo pričali sa Prosinečkim. Pitamo ga mi: "Robi, je li moguće da Srbi toliko više vole fudbal od nas?" A on nam odgovori: "Ne, Srbi uopšte ne vole fudbal toliko. Ali, vole Crvenu zvezdu!"

Srbija i Hrvatska su u istoj grupi u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo koje počinju najesen. Kada je ovakvo ludilo bilo na rukometnim utakmicama, šta li će tek da bude na fudbalskim?

"Ako nas pitate da li ćemo doći u Beograd da navijamo za Hrvatsku, naravno da ćemo doći! Ukoliko nam naša policija opet ne zabrani, kao sad na rukometu. Hteli smo mi da dođemo i na mečeve mladih reprezentacja, ali nam je bilo zabranjeno. Ipak, uradićemo sve da dođemo na tu utakmicu. Ipak je fudbal zakon za sve ostale sportove, iako u Hrvatskoj vlada pomama za hokejom i skijanjem!? Lično, nemam ništa protiv, ali čudno je... Vidim da ste vi preko noći postali "teniska" nacija. Mi imamo tu istu siutuaciju sa tim "trendi" navijačima. Sećam se kada je Hrvatska osvojila treće mesto na "Mondijalu", dočekalo ih je nekoliko stotina hiljada ljudi. Već na sledećem meču, za dva meseca, na stadionu je bilo tek 10.000. Brzo se zaboravlja uspeh..."

Ali u skijanju postižete izvanredne rezultate. Tu je Ivica, bila je Janica... Sljeme je uvek puno kada se vozi Svetski kup...

"Svaka njima čast, ali pazi ovo - Kicbil od Svetskog kupa za dva dana zaradi 30 miliona evra! A Zagreb? Skoro ništa. Svi ti "ljubitelji" skijanja dobiju besplatne karte, besplatan prevoz i čak im dele i hot-dogove, sendviče, sokove. I onda svi "zavole" skijanje... Slično je sa rukometom. Njega sam gledao jednom u životu. Kao i vaterpolo. Išao sam u Kranj (Finale EP, prim. aut.) kada je bila frka sa Srbima. Uostalom, nije nam prvi put da dolazimo u Beograd. Bili smo na Evrobasketu pre šest godina. Nismo imali nikakvih problema. Prolazili smo i kada smo išli na neke druge utakmice. Doći ćemo opet, čekajte nas..."

(Telegraf/Aleksandar Gligorić)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • bojanamekic

    1. februar 2012 | 16:39

    EKSKLUZIVNO: OČI U OČI SA BED BLU BOJSIMA! | Telegraf - Najnovije vesti http://t.co/IkPoGHYB via @TelegrafRs

  • telegrafrs

    1. februar 2012 | 16:25

    EKSKLUZIVNO ZA TELEGRAF: OČI U OČI SA BED BLU BOJSIMA! http://t.co/BSJDBEc3

  • zorziprofiler

    1. februar 2012 | 16:20

    EKSKLUZIVNO: OČI U OČI SA BED BLU BOJSIMA! http://t.co/JaVMf6RO

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA